Arriben tres pasteres amb 38 migrants al Port d'Alacant

Entre els migrants hi ha set menors i una dona embarassada
S'esperava l'arribada d'una quarta pastera vista en Altea | Europa Press

Tres pasteres amb un total de 38 persones migrants a bord, entre elles set menors i una dona embarassada, han arribat este divendres al Port d'Alacant després de ser vistes enfront de les costes de Benidorm, Calp i Torrevieja, segons han informat fonts de Creu Roja. 

Encara que al principi s'esperava l'arribada d'una quarta pastera vista en Altea, en la comarca de la Marina Baixa (Alacant), esta no ha arribat a ser interceptada i, pel que pareix, ja hauria tocat terra, per per això finalment no es preveu l'arribada d'esta embarcació en el Port d'Alacant.

Salvament Marítim ha activat durant el matí un dispositiu després per a identificar a quatre pasteres a algunes milles de les costes de Benidorm, Calp, Torrevieja i Altea.

S'estan fent proves PCR a les persones migrants

A causa dels protocols de prevenció enfront del coronavirus, s'ha centralitzat l'arribada de totes les embarcacions en el Port d'Alacant, fins a on s'ha mobilitzat un Equip de Resposta Immediata en Emergències (ERIE) i a on s'estan fent proves PCR a les persones migrants.

De les quatre embarcacions, tres han arribat al port. En la pastera vista en Torrevieja, en la comarca del Baix Segura (Alacant), viatjaven 15 hòmens, quatre d'ells menors d'edat, i una dona embarassada. En la pastera de Benidorm, en la comarca de la Marina Baixa (Alacant), anaven deu persones, tots hòmens i un d'ells menor, mentres que la detectada en Calp, en la Marina Alta (Alacant), transportava a 13 hòmens, dos d'ells menors.

Després de fer-los les proves PCR, si no hi ha casos positius, les persones migrants quedaran a la disposició de la Guàrdia Civil. En el cas de que hi haja positius en coronavirus, les autoritats sanitàries actuaran seguint els protocols pertinents per a aïllar a les persones afectades i els seus contactes.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Quatre detinguts per baralles multitudinàries en el Perelló" "Vídeo: Rescaten a un gos que havia caigut en un embassament en Albatera"