Troben momificat a Mateo Parrilla desaparegut fa 30 anys

Va patir un accident que, si no li va provocar la mort, li va impedir continuar avançant
Troben el cadàver de Mateo Parrilla, alpinista desaparegut fa 30 en Argentina | Agències

 

Un escalador va trobar diumenge passat un cadàver momificat en el puig el Rincón, en Potrerillos, una localitat situada sobre la serralada dels Andes en la província argentina de Mendoza, la mateixa zona on va desaparéixer un alpinista valencià el 18 de gener de 1990.

En els arxius de persones perdudes en la zona consta que en eixe lloc només hi ha una desaparició registrada, la d'un alpinista en els últims anys, el valencià Mateo Parrilla, segons publica el diari 'Los Andes'.

Parrilla, d'origen valencià però establit a Catalunya, va desaparéixer al gener de 1990 quan pretenia ascendir en solitari el puig El Rincón, amb un cim a 5.365 metres sobre el nivell del mar. Dos alpinistes brasilers se'l van creuar a mitjan ascens i, des d'aquell moment, han passat pràcticament 30 anys sense saber d'ell, informa el citat mitjà argentí.

«Tot indica que el cos pertany a Parilla, només tenim el registre de la seua desaparició. Entre les pertinences del mort trobàrem documentació, però tot va ser enviat a la Fiscalia. Ells faran els acaraments d'ADN», segons declaracions del subcomissari Alejandro Alonso, responsable de la Unitat de Patrulla de Rescat i Auxili en Muntanya, publicades pel diari 'Los Andes'.

Després de trobar el cos, un equip de la Patrulla de Rescat de la Policia de Mendoza va conseguir recuperar el cadàver que es trobava en una zona de difícil accés en una glacera del puig 'El Rincón', a 4.500 metres sobre el nivell del mar.

El cadàver estava momificat junt amb la motxilla i els primers indicis apunten al fet que l'alpinista va patir una caiguda durant l'ascens o descens de la muntanya. Si la caiguda no li va provocar la mort, sí que és evident que li va impedir continuar avançant. El cas ha quedat a càrrec del fiscal Gustavo Pirrello, qui va ordenar una anàlisi d'ADN per a conéixer la identitat del mort.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"4 francesos intenten abusar d'una dona en València" "Dénia: Crema una antiga fàbrica en el centre"