Unidos Podemos demana reformes legals per a limitar detectius privats després del judici a 'La Manada'

Els acusats van contractar a un detectiu per a vigilar a la seua presumpta víctima de violació
Idoia Villanueva, senadora de Podemos per Navarra | Cedida

 

  

Unidos Podemos en el Senat ha presentat una moció per a impulsar al Govern a escometre reformes legals que establisca límits a la recerca privada que, com en el cas que es jutja a Pamplona per una violació en grup, puga «menyscabar els drets fonamentals de la ciutadania».

  

Per a la senadora de Podemos per Navarra, Idoia Villanueva, l'admissió com a prova dels informes d'un detectiu privat pot violar la intimitat i la dignitat de qui ha patit una violació. L'informe sobre la conducta, després de l'altercat, de la presumpta víctima de la violació durant els Sanfermins del 2016 ha generat un fort debat social.

  

  

Per açò la formació morada demana impulsar les reformes legals i reglamentàries necessàries per a establir els límits de la recerca privada a l'efecte de salvaguardar els drets fonamentals i dotar de mecanismes de control públic respecte a estes recerques privades. Amb açò se buscarà garantir «la dignitat, el dret a l'honor, la intimitat personal o familiar de la ciutadania».

Atemptat contra la dignitat dels ciutadans


Villanueva assenyala que este cas ha posat en evidència «una llacuna normativa» que «hauria d'integrar-se, conjugant la dignitat i intimitat dels ciutadans, el dret de defensa, i l'exercici de l'activitat professional de detectiu privat, mitjançant un desenvolupament legal o reglamentari que incloga una fiscalització de l'exercici de la professió de detectiu privat».«Determinades pràctiques dirigides al qüestionament de la 'condició moral' de la víctima i la culpabilització d'aquesta pot atemptar a la dignitat d'ella, allunyant-nos de la protecció que sobre la mateixa es pretén amb el mateix procediment penal i per descomptat suposant un evident atemptat de la seua intimitat», ha assenyalat arran del mediàtic judici a 'La Manada'.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"L'aplaudit producte de Mercadona amb el qual podràs substituir completament la carn" "Nagore, la jove que es va resistir a ser violada en els sanfermins i va acabar assassinada"