València licitarà un nou contracte de subministrament elèctric que exigirà l'energia 100% renovable

L'Ajuntament va anunciar ahir que es licitaria «de forma immediata»

L'Ajuntament de València ha anunciat este passat dijous que licitarà «de forma immediata» un nou contracte per al subministrament d'energia elèctrica del consistori i dos entitats depenents, en el qual eliminá els apartats anul·lats pel Tribunal Administratiu Central de Recursos Contracturales (TACRC), que ha estimat en part els recursos presentats per Gas Natural i Endesa contra eixa licitació. El nou contracte exigirà que siga energia «cent per cent renovable». El TACRC ha anul·lat eixos apartats, alguns referits a clàusules socials contra la pobresa energètica, en considerar que vulneren la legislació, són impropis d'estos concursos o van contra la llibertat d'empresa. El contracte del consistori blindava els drets de les famílies en situació de vulnerabilitat a través d'una clàusula que impedia tallar la llum a un client sense demanar abans un informe social que acreditara una situació de vulnerabilitat.

  

  

El regidor de Govern Interior de l'Ajuntament de València, Sergi Campillo, ha assegurat en un comunicat que el consistori traurà «de forma imminent» una nova licitació pública «eliminant les parts impugnades pel tribunal administratiu de recursos contractuals», que són la clàusula que impedia a l'adjudicatària tallar la llum a una família fins que no s'establira pels serveis socials si es trobava en risc de vulnerabilitat energètica i la possibilitat de signar convenis amb l'adjudicatària per a lluitar contra la pobresa energètica.En tercer lloc, el TACRC ha estimat el recurs pels preus màxims de l'energia, un apartat que establia que l'Ajuntament es reservava la possibilitat d'adherir-se a uns preus més avantatjosos que els de la licitació si l'adjudicatària tenia un altre contracte amb un altre administratiu a menor import. «En definitiva, el contracte de compra d'energia tal com havia dissenyat el govern per a defensar els interessos municipals quant a preu i dels veïns i veïnes quant a protegir-los enfront de situacions de vulnerabilitat energètica, no pot anar avant. El que sí pot anar avant és un nou contracte exigint energia 100% d'origen renovable i açò és el que farem», va declarar Campillo.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"La Marina de València obrirà al públic un nou tram del passeig" "Alacant patix una onada de robatoris en comerços i restaurants"