Els veïns d'Orriols surten 'decebuts' de la reunió amb Ribó

Veïns i entitats han exigit accions amb dates i terminis concrets i de manera 'urgent' per tornar la 'dignitat' al barri
Veïns i veïnes d'Orriols davant de la reunió a l'Ajuntament de València | Orriols en Lluita

"Decebuts i expectants" així es troben els veïns de barri d'Orriols després de la reunió que van mantindre ahir a la vesprada amb l'alcalde de València, Joan Ribó. Després dels últims esdeveniments que ha patit la zona exigeixen al govern municipal la creació d'un Pla Integral de barri i accions que acaben amb la degradació i les baralles.

Segons han confirmat a València Diari fonts de la plataforma, els veïns han lliurat a Ribó un Pla d'Exigències i un USB amb imatges i vídeos de la problemàtica dels últims mesos. A més, li han demanat actuacions policials "urgents" de les quals no han rebut acceptació 'immediata' perquè Ribó indica que "la policia no és la solució".

D'esta, el primer edil els ha 'assegurat' que la setmana que els proporcionarà una data per a realitzar una reunió de Interregidories entre els seus respectius regidors i representants dels veïns per abordar les diferents propostes.

Ribó també ha explicat que pròximament es reunirà amb la delegada de Govern, Glòria Calero, qui nega que a València hi haja "un problema de seguretat ciutadana".

Dins de la bateria d'exigències i "punts mínims a tractar" presentats per la plataforma veïnal a l'alcalde de València es presenten accions, dates i terminis de realització concrets.

Entre elles destaquen la construcció d'una comissaria, la creació d'una Taula de Interregidories amb la participació de diferents actors, la renovació urbanística total d'Orriols o la intervenció dels serveis socials.

Tot i la reunió, el barri d'Orriols seguirà "en peu de guerra" i amb "més força encara perquè tornem a casa amb els delinqüents i sense cap solució per fer-los fora".

També afirmen que "seguiran defensant la seguretat, la convivència i la dignitat del nostre barri perquè necessitem intervencions urgents i contundents per evitar que la situació s'aguditze i poder garantir un futur tant per al barri com per als seus habitants".
 

A més han manifestat que "estem indignats perquè el govern municipal fins ara ha negat l'existència dels problemes i únicament hem estat atesos per este alcalde després de greus i reiterats incidents reflectits en tota la premsa local i nacional, dos manifestacions i una concentració".

Segons indiquen els veïns, l'actual govern municipal va començar el seu camí fa set anys fent una sèrie de "promeses a barri d'Orriols" que a dia de hui asseguren que estan "incompletes" i que després de tot este temps el barri està en una situació "caòtica ".Pla d'exigències

 

Dins el pla d'exigències també es troben actuacions en matèria de seguretat en els espais públics com la ja comentada de construcció de comissaria, accions contra el narcotràfic, els narcopisos i accions de delinqüència que succeeixen cada dia al barri.

Quant, a intervencions socials reclamen acabar amb "l'emergència" de sanitat i salubritat pública d'espais públics i privats, més control per part dels serveis socials i actes contra "l'explotació i utilització de menors" per cometre actes delictius, facilitar l'accés a l'habitatge jove, que no un excés d'habitatge social i complir amb els compromisos vigents.

De la mateixa manera demanen actuar en matèria de prosperitat i benestar de barri mitjançant la creació de la Taula de Interregidories amb la supervisió d'alcaldia i amb la participació del teixit associatiu i veïnal d'Orriols, la renovació urbanística de barri de manera "urgent", més inversió en els centres educatius per la seua particularitat multicultural, dinamitzar el comerç local i facilitar l'entrada de negocis nous.

A més, d'introduir projectes d'innovació i economia digital per modernitzar l'espai comercial de barri i el sanejament del sistema elèctric i cablejat de barri.

Manifestació i activitats culturals

 

Tot i la reunió, continuaran amb la convocatòria de la manifestació per al pròxim 22 de setembre amb l'objectiu d'acabar amb el problema i demanar solucions i accions "immediata" a les autoritats de tots els nivells.

També "ocuparan els carrers" i s'organitzaran sopars a l'aire lliure entre els veïns, clubs de lectura, actes de poesia, un festival de teatre al carrer a la plaça de l'Ermita per intentar dinamitzar i tornar la vida al barri i que els comerços i bars tornen a florir.
 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Mor ofegat un home de 38 anys a la platja del Postiguet d'Alacant" "Un home assassina la seua dona i posteriorment se suïcida a la Vila Joiosa"