20 detinguts en Alacant i França per furtar 80 cotxes i vendre'ls en Àfrica

S'han fet fins a 6 registres
Entre el material trobem ferramentes i documentació, com plaques de matrícula, bastidors, ordinadors i material electrònic | Policia Nacional
 

Agents de la Policia Nacional, en col·laboració amb la policia francesa, han detingut a 20 persones,11 d'elles en Alacant i 9 en França, i han desmantellat una organització criminal que es dedicava a furtar cotxes. Als presumptes autors dels fets, se'ls imputa el robatori de més de 80 vehicles en Alacant i Girona per a després enviar-los al nord d'Àfrica.

Els agents han fet sis registres en els que han intervingut gran quantitat de material especialitzat per al robatori de cotxes, segons ha informat el Ministeri de l'Interior. Entre este material trobem ferramentes i documentació, com plaques de matrícula, bastidors, ordinadors i material electrònic per a la manipulació de cotxes furtats. A demés, es van intervindre cinc vehicles utilitzats per l'organització.

La investigació es va iniciar quan els agents van tindre coneixement de l'existència d'una organització que es dedicava al robatori de cotxes d'un determinat grup automobilístic francés i, especialment, de vehicles comercials.

Amb l'avanç de la investigació, els agents van comprovar que es tractava d'un entramat perfectament organitzat i jerarquitzat, tant en Espanya com en França, i que havien actuat durant anys. D'esta manera, van advertir que els seus membres, ciutadans d'origen àrab amb nacionalitat francesa i algeriana, es repartien la faena dins de l'organització, i que els caps vivien en les ciutats d'Alacant i Figueres (Girona).

Els detinguts han sigut acusats de delictes de robatori amb força, falsificació de documents, blanqueig de capitals i propietat d'organització criminal i han passat a disposició judicial, amb l'ingrés de quatre d'ells en presó provisional. 

Forma d'actuació

La forma d'actuar del grup consistia en trencar una de les finestretes i manipular els seus sistemes de bloqueig i arranc utilitzant mitjans electrònics. Per a això, el grup comptava amb especialistes i amb equipament informàtic molt avançat. Fins i tot, no dubtaven en utilitzar la violència en cas de ser descoberts, arribant a robar en una ocasió a punta de pistola.

Després del robatori, el vehicle era traslladat a llocs poc freqüentats a on l'aparcaven mentres altres membres de l'organització preparaven el lloc en el que falsificarien la documentació i els seus elements identificatius. En esta fase, comptaven amb informadors que tenien accés a les bases de dades de trànsit espanyoles i franceses i amb experts en la falsificació de documents oficials. 

Una volta fetes les falsificacions, l'organització tenia conductors que s'encarregaven de l'embarcament dels vehicles en vaixells per al seu trasllat a ciutats del nord d'Àfrica. Per a això utilitzaven els ports d'Alacant i València, i els ports francesos de Marsella i Lió. Curiosament, el recorregut que seguien els cotxes robats era l'invers al país en el que es cometien els fets delictius.  

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"6 persones intenten ocupar una casa a tirs en Alacant" "Troben en bon estat a Ilu, desapareguda en Vila-real"