El volcà de la Palma obliga a desallotjar més de 5.000 persones

Des del 112 Canàries recomanen a la població mantenir la calma, tancar portes i finestres de les casesEl pla d'evacuació dissenyat pel Pla d'Emergències Volcàniques de Canàries (Pevolca) està en marxa un cop que va arrencar a primera hora de la vesprada d'este diumenge l'erupció volcànica a Cumbre Vieja, A la zona de Cabeza de Vaca, i es va passar del semàfor groc al vermell d'alertes volcàniques.

Segons detalla la Guàrdia Civil, l'evacuació a afecta més de 5.000 persones de diferents barris dels municipis de El Paso, Tazacorte i Los Llanos de Aridane, i va arrencar amb unes 300 persones que vivien a Alcalá i El Paraíso, els barris més propers a la zona d'erupció (a primera hora de la jornada s'havia iniciat amb les persones de mobilitat reduïda).Ara prossegueix pels nuclis de Tacande, Todoque, La Bombilla, La Laguna, El Remo i Puerto Naos.
Pel que fa a les carreteres, la LP-212 ha estat travessada per la lava al barri d'Alcalá, a El Paso, i fins al moment s'han tallat completament al trànsit les carreteres LP-212, LP-214, LP-105 i LP- 301.

La Guàrdia Civil té desplegades a la zona a 11 patrulles de Seguretat Ciutadana, la Unitat de Seguretat Ciutadana, 3 patrulles de trànsit, una patrullera del servei marítim i un helicòpter.

Des del 112 Canàries recomanen a la població mantenir la calma, tancar portes i finestres de les cases, més els subministraments d'aigua, llum i gas, portar documentació, telèfon mòbil i ràdio a piles i en cas de tenir animals, cal seguir les directrius del pla d'evacuació.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Dos vehicles s'incendien en ple carrer i han d'intervindre els Bombers" "Comença l'erupció d'un volcà en la Cimera Vella de l'illa de Palma"