Un xic detingut per maltractar a un gosset de 2 mesos en Altea

L'animal ha sigut intervingut d'urgència en un veterinari
El gosset ha sigut operat d'urgència | Guàrdia civil

La Guàrdia Civil d'Alacant ha detingut en la localitat d'Altea, en la comarca de la Marina Baixa (Alacant), a un jove de 19 anys com a presumpte autor d'un delicte de maltractament animal. Quan el gosset de dos mesos va ser intervingut, presentava ferides que posaven de manifest el maltractament que estava rebent. 

La investigació, iniciada per la Guàrdia Civil d'Altea durant el mes de gener passat, va tindre lloc a causa del visionat pels agents d'unes fotografies que una jove havia publicat en xarxes socials per a demanar ajuda. En elles apareixia un gosset de dos mesos d'edat, de raça mestissa, que segons relatava, estava sent maltractat pel seu amo. 

Els agents van contactar amb la denunciant, que els va explicar que s'havia enterat del que estava passant a través d'un amic seu. Assegurava que el gosset estava en la casa del presumpte autor, en un pis cèntric de la localitat d'Altea, tancat en una habitació de la vivenda, emmordassat amb un calcetí i gomes que li subjectaven el musell, i lligat a un palet de fusta. I que, a demés, es trobava en estat d'abandó. 

El gosset s'està recuperant de les lesions

Davant de la gravetat del manifestat, els agents van iniciar una investigació per a comprovar els fets, secundats pel Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil d'Altea. El gosset va ser traslladat immediatament a una clínica veterinària a on va haver de ser intervingut quirúrgicament de manera urgent. En l'informe emés pel facultatiu, s'assenyalava que l'animal presentava una infecció molt greu que posava la seua vida en perill. 

Després de les diferents investigacions, i amb el testimoniatge de diferents persones, s'ha procedit a la detenció d'un jove de 19 anys per un suposat delicte de maltractament a animals domèstics. Després de ser posat a disposició judicial s'ha decretat la llibertat amb càrrecs. 

El gosset ha quedat baix la custòdia de la jove que va donar la veu d'alarma. Bruno, com ha sigut batejat per la seua actual propietària, continua en tractament veterinari mentres es recupera a casa de les greus lesions patides.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Brutal incendi industrial en una empresa d'Alacant" "Amenacen de mort a unes participants d'una xerrada sobre violència masclista en Alacant"