Un xic ferit en un accident entre tres cotxes en Vila-real

La víctima ha sigut traslladada fins a l'hospital de la localitat
El xic ha acabat ferit | Pixabay

Esta vesprada, cap a les 15.00 hores, s'ha produït un accident de trànsit en xocar tres cotxes en la carretera N-340, en el terme municipal de Vila-real, en la comarca de la Plana Baixa (Castelló), en el que un xic de 30 anys ha acabat greument ferit.

El Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències de la Generalitat Valenciana (CICU) ha mobilitzat fins al lloc dels fets a una ambulància del Servici d'Ajuda Mèdica Urgent (SAMU) i una altra ambulància del Suport Vital Bàsic (SVB), que han assistit a la víctima, qui presentava policontusions.

Una volta estabilitzat, el xic ha sigut traslladat fins a l'hospital Universitari la Plana de Vila-real en l'ambulància de Suport Vital Bàsic. A hores d'ara es desconeix l'estat actual de la víctima. D'altra banda, a conseqüència de l'accident, s'han registrat importants retencions, segons testimonis de la col·lisió.

CICU

Els Centres d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU), dependents de la Conselleria de Sanitat, van gestionar un 45% més d'avisos en 2020 que l'any anterior a conseqüència de la pandèmia, ja que dels 846.000 atesos, més de 400.000 van correspondre al telèfon d'atenció per coronavirus.

Estes dades suposen la gestió de 2.318 avisos diaris i segons la classe d'incident, 192.810 van ser emergències, 161.995 telefonades que requerien resposta de caràcter urgent, 171.200 consultes mèdiques, 13.795 serveis que van correspondre a transports secundaris i 133.957 a transports urgents no assistits.

Eixos dos últims tipus de servicis són, en el primer cas, els traslladats de pacients entre centres hospitalaris que requerixen personal sanitari, i en el segon cas els trasllats a centres sanitaris o domicilis que no requerixen assistència sanitària durant el transport. La resta de les atencions es referix a alertes, anomenades associades i altres serveis.

El treball ordinari del CICU ha augmentat de manera significativa l'any 2020 a conseqüència de la pandèmia per Covid-19. Per a fer front a eixe increment la Conselleria de Sanitat va posar en marxa al febrer un Dispositiu Especial d'Alerta Epidemiològica per coronavirus, que incloïa el telèfon d'atenció 900 300 555 i personal especialitzat de reforç per a la central d'urgències sanitàries. Des de la posada en marxa del telèfon específic i fins al 31 de desembre de 2020, es van rebre un total de 424.323 crides que van derivar en la gestió de 318.004 incidents, prop de mil diaris.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La Policia Local recapta informació sobre l'expulsió d'un jove amb autisme de l'EMT" "Pillen a 37 persones introduint bitllets falsos de 500 euros en València i Alacant"