La Xina detecta el primer cas de grip aviària H10N3 en humans

El país demana als ciutadans evitar el contacte amb ocells de corral malaltes, mortes o vives
JIANAN YU | REUTERS 

Les autoritats sanitàries xineses van informar este dimarts que han detectat el primer cas mundial de grip aviària H10N3 en humans. A través d'un comunicat, la Comissió Nacional de Sanitat assegura que fins ara mai s'havia detectat un contagi a humans d'eixe virus, que es tracta d'una transmissió «accidental» i que el risc d'una propagació a gran escala és «molt baix».


El cas s'ha detectat en un home de 41 anys de Zhenjiang, a la província de Jiangsu, en l'est del país asiàtic, informa Global Times. L'individu va presentar febre i altres símptomes el passat 23 d'abril, quan va ser ingressat en un centre mèdic local en el qual va rebre tractament fins al dia 28 del mateix mes. Després de realitzar-li les corresponents anàlisis, les autoritats sanitàries han confirmat el positiu en el virus H10N3, d'origen aviari, convertint a l'home en el primer cas humà.

La infecció és una transmissió accidental entre espècies", explicava la Comissió Nacional de Salut. Pel que, “el risc de transmissió a gran escala és baix". I, fins on sabem sobre esta mena de ceps, és cert. No obstant això, no deixa de ser curiós que este salt als humans ocórrega pocs mesos després que Rússia detectara el també primer cas del cep H5N8 en humans.


De moment, es desconeix com s'ha infectat este home, si bé les autoritats sanitàries han rastrejat els seus contactes per a dur a terme els protocols necessaris, sense detectar anomalies, i han donat instruccions a la província de Jiangsu per a dur a terme mesures de prevenció. Així mateix, s'ha demanat als ciutadans evitar el contacte amb ocells de corral malaltes, mortes o vives.

Per part seua, l'home afectat es troba estable i està preparat per a rebre l'alta.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Desarticulada una organització dedicada a l'estafa mitjançant targetes de crèdit" "Eviten el encontre d'un home de 55 anys amb un menor de 14 a Orihuela"