Sancionen a Mediaset per emetre la docuserie de Rocío Carrasco en horari protegit

“Escenes i imatges que resulten inadequades per als menors de 16 anys” i que es van retransmetre en 'Sálvame'
Rocío Flores i Rocío Carrasco   | GTRES / Mediaset

Males notícies per a Mediaset. La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha sancionat al grup de comunicació amb 521.003 euros per emetre continguts inapropiats en horari protegit per a menors de 16 anys, en concret per emetre en el programa 'Sálvame' imatges del documental 'Rocío, contar la verdad para seguir viva'.

Segons Competència, en aquestes emissions, es van difondre continguts que, per la temàtica abordada, escenes i imatges, eren inadequades per als menors de 16 anys. Aquests continguts poden resultar perjudicials per al seu desenvolupament físic, mental o moral, per l'exposició detallada de greus conflictes emocionals i experiències traumàtiques tràgiques.

"La forma en la qual el programa tracta un greu conflicte familiar que ha generat conseqüències negatives, traumàtiques i irreversibles (..), així com el continu tractament negatiu que es realitza en el programa sobre alguns dels protagonistes de l'esmentat conflicte, lesionant greument els seus drets, pot fer pensar a persones en plena etapa de desenvolupament mental i moral que el programa reflecteix models de conducta dignes d'imitació", argumenta.

La docuserie va ser protagonitzada per Rocío Carrasco i emesa en Telecinco, i en ella la filla de Rocío Jurado i Pedro Carrasco va contar greus episodis de maltractament psicològic, propiciats presumptament per part de la seua exparella Antonio David Flores. Aquest testimoniatge va generar una ona de suport amb la protagonista en xarxes socials.

A més, els dies posteriors al testimoniatge de Rocío Carrasco en televisió van augmentar les cridades al telèfon d'atenció a víctimes de violència masclista 016.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Una presentadora anuncia en directe que està embarassada" "Primeres imatges del retorn de 'Sexe a Nova York' la sèrie de Sarah Jessica Parker"