EMT i Metrovalencia tornen a fer aturades aquest dilluns

Tant en l'aturada de Metro com en la d'autobús hi haurà serveis mínims, que rondaran el 60-70%.
Imatge d'arxiu | GVA

 

El transport públic de València tornarà a viure hui aturades parcials del servei que ofereixen Metrovalencia i l'EMT (Empresa Municipal de Transports de València).

 

En el cas del servei de Metro, l'aturada serà de les 10.00 hores del matí fins a les 15.00 hores de la vesprada. En el cas dels busos de l'EMT, hi haurà dos franges d'aturada, de les 8.00 a les 10.00 hores del matí, i de les 16.00 a les 18.00 hores de la vesprada. Tant en l'aturada de Metro com en la d'autobús hi haurà serveis mínims, que rondaran el 60-70%.

 

Aquestes aturades són fruit de la situació d'aquestes dos empreses públiques, que continuen les seues protestes i reivindicacions per la situació laboral i condicions salarials que viuen.

 

Sense acord

 

De moment, l'acord no ha arribat a cap de les empreses, tot i que sembla que està generant-se un clima que puga apropar un cert consens. A l'EMT des dels sindicats s'ha fet una crida, a través d'un comunicat, a prendre decisions i desbloquejar la situació actual. Mentrestant, a Metrovalencia hi ha programada una reunió entre la direcció i els treballadors.

 

L'aturada simultània paralitza el matí de la ciutat

 

El passat dimarts, 29 de gener, València despertava amb serveis mínims en el transport públic. Les aturades en la xarxa de metro i autobús de la ciutat van col·lapsar en les primeres hores del matí el transport de viatgers, afectats per la reducció de la freqüència i l'aglomeració de la gent en les parades, els vagons i els busos disponibles.

 

Les aturades van ser pràcticament simultànies, ja que en el cas de Metrovalencia va afectar la franja de les 7.30 a les 9.15 hores, mentre que els busos de l'EMT van parar de 7.00 a 9.00 hores al matí i de 17.00 a 19.00 hores de vesprada.

 

Aquestes aturades van ocasionar aglomeracions i obstruccions a les andanes, fent necessària la intervenció dels guàrdies de seguretat. Així mateix, els usuaris i usuàries no van poder agafar els combois en molts casos, tot i que arribaven a la seua estació, ja que anaven plens de gent i no cabia ningú més.

 

En el cas del bus, algunes línies no tenien quasi freqüència, i no se sabia quan arribaven els busos, mentre que altres tenien més d'un bus en pocs minuts de diferència.

 

Les aturades, que continuen aquests dies, eren fruit de la situació laboral i salarial de les dos empreses.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!