Les estacions de metro de Xàtiva i Colón tancaran durant la mascletà a partir del dia 16

Aquesta mesura es realitza amb objectiu d'evitar aglomeracions que suposen un risc per a la ciutadania.
Imatge d'arxiu | València Diari

 

Les estacions de Metrovalencia de Xàtiva i Colón romandran tancades durant les mascletaes del 16 al 19 de març -des de les 12.30 fins a les 14.30 hores- amb l'objectiu d'evitar aglomeracions que suposen un risc per a la ciutadania a causa de les concentracions de públic que es produeixen per l'espectacle pirotècnic.

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) tancarà temporalment l'accés a totes dues estacions durant el tret de les mascletaes dels principals dies de Falles seguint les recomanacions realitzades per la Junta de Seguretat de la Subdelegació del Govern, tal com ja va ocórrer l'any passat.

Fonts d'FGV han assenyalat que, en anys passats, hi havia dies en què la multitud congregada en els limítrofs de l'Estació del Nord feia impossible la sortida dels usuaris per les diferents boques de metre de l'estació de Xàtiva.

Metrovalencia recomana als seus clients que utilitzen estacions alternatives per a aquests dies, s'informen de les mateixes a través de la web i xarxes socials, i seguisquen en tot moment les indicacions de megafonia, teleindicadors i del personal d'FGV distribuïts per la xarxa.

En concret, s'aconsella als viatgers que provinguen de les zones de Rafelbunyol, Alboraia i el Marítim que es desplacen fins a l'estació d'Albereda per a acudir a les mascletaes d'aquestes dates.

Els que tinguen el seu origen a Llíria, Paterna, Seminari, Bétera, Aeroport, Riba-roja del Túria o Avinguda del Cid es poden dirigir a Àngel Guimerà, mentre que als qui acudisquen a l'espectacle pirotècnic des de Vilanova de Castelló els convindria baixar en Plaça Espanya.

Per als passatgers que partisquen de Torrent Avinguda, Torrent, Paiporta i Picanya, les seues estacions idònies seran Bailén o Plaça Espanya, depenent si agafen un tren de les Línies 1, 2 o 7.

En el cas de les persones amb mobilitat reduïda, la recomanació és que els seus desplaçaments es realitzen abans i després de l'horari de tancament de les dues principals estacions de la xarxa, amb la finalitat d'evitar l'habitual concentració de passatgers que se sol produir.

Respecte als castells de focs artificials, també per recomanació de la Junta de Seguretat, l'estació d'Albereda es tancarà dues hores abans del tret de castell de focs artificials els dies 16, 17 i el 18 de març, la Nit del Foc.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ATENCIÓ: Tres detingudes per estafar 120.000 euros a ancians a València" "València acull diumenge la cinquena edició de la 10k femenina"