Queden definitivament desconvocades les aturades de Metrovalencia per al mes de febrer

La decisió afecta tant a les vagues de Metrovalencia com del TRAM d'Alacant.
Imatge d'una parada de Metrovalencia | GVA

 

Aquest dijous tenia lloc l'assemblea de treballadors de ferrocarrils de la Generalitat Valenciana que havia de donar llum verda o rebutjar el preacord aconseguit entre la gerència de l'empresa i el comité d'empresa, format per treballadors i treballadores.

Finalment s'ha donat un suport majoritari al document, motiu pel qual queden definitivament desconvocades les aturades que s'havien programat per a les pròximes setmanes. La decisió afecta tant a les vagues de Metrovalencia com del TRAM d'Alacant.

El vot favorable al preacord de gerència i comité d'empresa ha arribat a un 80% i segons informaven fonts sindicals a À Punt, les reunions han comptat amb bona assistència i debat. Ara queda pendent acabar de concretar i negociar els aspectes inclosos en l'acord entre les parts, com la metodologia a seguir i els indicadors a considerar en l'avaluació de la productivitat a la qual estaran lligats els augments salarials anuals.

Més de 8 hores de reunió

Aquesta setmana es feien els primers passos amb el principi d'acord entre la gerència de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), dins la qual s'integra Metrovalencia, i el comité d'empresa.

Després de més de 8 hores de reunió, les dos parts arribaven a un acord de cara a negociar les reivindicacions de la plantilla, que havien portat a realitzar aturades en els últims dos mesos en el transport de la ciutat. Els treballadors reivindicaven sobretot una recuperació del nivell salarial d'abans de la crisi, amb un increment del 10%. Assenyalaven que el poder adquisitiu perdut en aquests anys arribava al 25%. Així mateix, es demanava una ampliació de la quantitat de personal.

El punt principal de l'acord girava al voltant de l'augment salarial d'un 2% anual, durant els pròxims cinc anys, que aniria vinculat a l'augment de la productivitat i l'eficiència de la plantilla, mesurada amb diferents indicadors.

El compliment dels objectius haurà de ser vigilat per una auditoria interna, i entre els elements a valorar estarà la incorporació de les noves tecnologies per a millorar l'eficiència, la regulació de la mobilitat interna de la plantilla o la regulació del servei en hores punta. També es buscarà una major equitat i transparència per accedir a càrrecs dins l'empresa.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"ATENCIÓ: Detingut per la crema d'onze vehicles i huit contenidors a València" "ATENCIÓ: València instal·larà un nou reclam turístic a la ciutat"