Els taxistes es concentren als carrers de València després de "setmanes de falses promeses"

Davant el Palau de la Generalitat han llegit un manifest amb les seues reivindicacions.
Imatge de la protesta dels taxistes a València | @Pauetevilo (Twitter)

 

Els taxistes valencians han trencat el diàleg que fins ara mantenien amb la Generalitat i s'han concentrat pels carrers de València per a protestar contra "la passivitat" de la Conselleria a l'hora de regular els VTC i després de "setmanes de falses promeses".

Les associacions representatives han convocat al sector a aquesta protesta, en la qual han aparcat els seus vehicles alienats per diversos carrers de la ciutat, abans de traslladar-se a peu per a concentrar-se davant el Palau de la Generalitat, on han llegit un manifest amb les seues reivindicacions.

En un comunicat, l'Associació Gremial Provincial d'Autotaxis de València, un dels convocants de la protesta programada entre les 10.30 i les 12.30 hores, ha incidit que "al taxista valencià se li acaba la paciència i ix al carrer per a protestar contra la passivitat de la Conselleria enfront de les VTC, després de setmanes de falses promeses".

"El sector del taxi trenca hui la via de diàleg amb l'Administració en sentir-se enganyat", segons el president de l'Associació, Ismael Arráez.

En la seua opinió, la consellera, María José Salvador, i el director general, Carlos Domingo, són "uns covards en atrevir-se que sí que s'atreveixen a afonar al xicotet taxista i fer expropiacions encobertes de llicències i no són capaces d'enfrontar-se a les grans multinacionals de VTC perquè complisquen la llei".

Segons el comunicat, milers de taxistes han mostrat el seu rebuig a "la passivitat de la Generalitat que porta anunciant des de principis d'any un decret llei per a regular les VTC que segueix sense presentar-se".

El passat 5 de febrer, la Conselleria es va reunir amb el sector per a explicar els principals punts del seu decret llei per a regular les VTC i deixant molt clar que aquest col·lectiu no podia fer el treball d'un taxista.

"Domingo ens va assegurar que aqueixa reunió era una primera presa de contacte i que la proposta de la Conselleria dels 15 minuts d'inici del servei de les VTC no era inamovible", segons Arráez, qui ha incidit que els van dir "clarament que el servei de VTC ha de ser complementari i mai paral·lel" al del taxi.

També els van dir que els anaven a defensar però, al seu judici, els "han pres el pèl" perquè estigueren "calladets" i "no" molestaren "de cara les eleccions", ha afegit, a l'una que ha sostingut que "està molt clar la falta de voluntat política de solucionar aquest problema".

"Gremial porta anys barallant contra les decisions arbitràries del govern de Ximo Puig que pretenen acabar amb el servei públic del taxi, enfront del benefici de grans multinacionals que rebentaran el mercat i provocar milers d'acomiadaments de taxistes", ha apuntat.

A més, ha posat l'accent que el sector "pateix una forta regulació enfront de la competència deslleial de les VTC, col·lectiu al qual li deixen treballar 24 hores al dia i els 7 dies a la setmana".

S'ha preguntat "què s'amaga darrere de tot això" i "quins interessos cap a les VTC" els "estan ocultant" els representants polítics.

"La manifestació de hui ha sigut el tret d'eixida de les protestes que el sector té previst realitzar per a forçar a la Generalitat a actuar amb una regulació justa per al sector", ha indicat.

Ha afegit que "en tot moment", intentaran" que les seues reivindicacions "afecten el menys possible a l'usuari, perquè el ciutadà no té culpa, i és el gran perjudicat final".

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ATENCIÓ: Robatoris semblants en pocs dies a dos esglésies de València" "ATENCIÓ: Detingut un jove de 21 anys per colpejar i escopir a la seua parella de 19 a València"