València inicia les inspeccions dels llocs de venda de xurros i bunyols per Falles

Les inspeccions tenen com a objectiu comprovar que les instal·lacions compleixen amb totes les exigències normatives.
Imatge d'arxiu | Wikipedia

 

L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Sanitat, ha posat en marxa l'operatiu de vigilància i control dels llocs de xurros i bunyols, així com els de venda d'aliments que s'estableixen a la ciutat amb motiu de les Falles.

La regidora de Sanitat, Salut i Esports, Maite Girau, ha anunciat que l'equip de treball iniciarà les inspeccions des d'aquest dilluns fins al pròxim dia 19 de març, dia de San José, i últim dia de les festes grans de València, ha informat l'Ajuntament en un comunicat.

Els operatius que s'encarreguen de comprovar que les instal·lacions compleixen amb totes les exigències normatives realitzen inspeccions diàries en horari matutí, vespertí i nocturn a tots els llocs autoritzats de masses fregides i venda d'aliments.

Això grups d'inspecció estan constituïts per tres inspectors farmacèutics que controlen instal·lacions, aliments i a manipuladors dels llocs autoritzats, i per un equip format per un farmacèutic d'aigües i un auxiliar, que comprovaran que tots els llocs autoritzats compten amb aigua potable.

A més, el Servei de Sanitat compta amb set inspectors veterinaris que visiten els llocs de tots els mercats amb venda d'aliments per a comprovar que aquests són aptes per al consum i que posseeixen la documentació i autoritzacions pertinents.

El nombre d'establiments autoritzats hui dia és de 119, mentre que el de mercats ambulants és de 59, mancant determinar el nombre de llocs que s'instal·laran en cadascun.

Durant les Falles del 2018, els inspectors municipals van realitzar 766 visites a 146 establiments i van realitzar 343 inspeccions en 71 mercats.

Les mateixes fonts han informat que des del dia 15 de març i fins al 19, es col·locaran 300 urinaris públics bàsics en diferents zones de la ciutat, 70 més que l'any passat, i 40 adaptats per a persones amb diversitat funcional.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ATENCIÓ: Detingut per colpejar a la seua parella en una discussió a València" "ATENCIÓ: Les estacions de Colón i Xàtiva tancaran durant la mascletà a partir del dia 16"