Tres detinguts per robar 42 coloms de competició valorats en 55.000€

En el que va d'any, la Guàrdia Civil de València ha recuperat un total de 77 coloms de competició, valorats en conjunt en al voltant de 107.000 euros
Coloms robats | Guàrdia Civil

 

La Guàrdia Civil ha detingut a tres persones i investigat a dos de 22 a 73 anys per presumptament robar i emmagatzemar un total de 42 coloms de competició valorats en 55.000 euros a la província de València. Un dels presumptes autors és colombaire federat en un club. 

  

L'operació 'Ibrahim' va començar per part de l'Equip ROCA de Paiporta (València) per a esclarir una sèrie de robatoris amb força de multitud de coloms de competició, anellats i registrats per la Federació de Colombiculturade la Comunitat Valenciana, valorats pels seus propietaris en 55.000 euros aproximadament. 

  

Després d'analitzar les imatges d'un dels robatoris, en la localitat valenciana d'Algemesí, els investigadors van identificar als dos autors materials dels robatoris, un d'ells colombaire federat en un club de València, informa l'institut armat en un comunicat. 

  

Gràcies a seguiments i vigilàncies, els agents van comprovar que el colombaire té una estreta relació amb un altre federat en el mateix club. Aquest pel que sembla té un gran nombre de coloms de competició i havia incrementat el seu número després de les reunions dels dos en les proximitats del seu club. 

  

Seguidament, els guàrdies civils el van seguir en diversos operatius fins a esclarir que els guarda en un baix de la seua propietat en el barri de Natzaret (València) on també residix un familiar, també colombaire federat. Davant la gran quantitat de coloms que hi havia en el baix, va quedar clara la vinculació dels sospitosos com a presumptes autors dels robatoris i receptadores dels animals de competició.

  

El registre, al novembre de l'any passat, en aquest local de Natzaret, va donar com a resultat la recuperació d'un total de 42 coloms, suposadament procedents de tres robatoris amb força, i un d'una apropiació indeguda. 

  

LESIONATS I REPINTATS

Aquests coloms havien estat reanillats canviant la seua numeració inicial amb anelles noves i manipulades, per al que necessitaven lesionar mitjançant una fractura la pota, a més del llimat del nou anell. També van ser repintats i cunyats baix les seues ales amb les dades del nou posseïdor i receptador, la qual cosa dificultava el seu reconeixement. 

  

Una vegada recuperats, els 42 coloms valorats en 55.000 euros van ser retornats als seus propietaris. Amb aquesta operació es van esclarir tres robatoris amb força a la província, un robatori amb força en grau de temptativa, un delicte d'apropiació indeguda i un delicte continuat d'encobriment. 

  

Els presumptes autors, tres detinguts i dos investigats, són espanyols i tenen entre 22 i 73 anys. Les diligències han passat a la disposició del Jutjat d'Instrucció número 2 de Catarroja. En el que va d'any, la Guàrdia Civil de València ha recuperat un total de 77 coloms de competició, valorats en conjunt en al voltant de 107.000 euros.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"URGENT: Fins a 10 quilòmetres de retencions a l'A-7 a causa d'un accident" "ATENCIÓ: Desallotgen una dona que intentava apagar un incendi amb botelles d'aigua"