Vox declara la guerra a les mandonguilles veganes

El partit d'Abascal vol evitar que es confonga al consumidor amb "publicitat enganyosa"

El partit polític espanyol Vox vol reglamentar legalment que només les mandonguilles compostes de carn reben eixe nom.

Així, han registrat en el Congrés dels Diputats una proposta per a limitar el lèxic vegetarià en els productes alimentosos, assumint implícitament que les úniques mandonguilles 'vertaderes' són les càrnies.


Dins de l'exposició de motius de la proposició no de llei presentada es diu textualment que productes com "l'hamburguesa vegana, els 'vegan delícies', 'mandonguilles veganes', 'carn picada vegetal', 'salsitxes de tofu', etc, són productes que manquen de carn o derivats carnis i que són comercialitzats sota una denominació inadequada i errònia per a fer referència a productes d'origen no animal".

Alerten sobre un "conflicte amb el sector carni", al·ludint a protestes, referent a diverses organitzacions.
D'esta manera, es reclama que es modifique a Espanya la normativa vigent en la Unió Europea per a impedir que s'utilitzen noms "associats" a productes animals i però que no porten carn en la seua composició, i s'al·ludeix a un precedent en este sentit sí existent en la legislació europea, relatiu al sector lacti.


Eixa 'associació' sembla ser la clau: els presentadors de l'esmena associen les mandonguilles a la carn, i pretén que es legisle en eixe sentit, malgrat que molts dels 'productes' dels quals parlen en realitat són presentacions d'aliments.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Ibai Llanos i altres 'streamers' recapten 100.000 euros per als afectats de la Palma" "Dan Sur, el raper que s'ha implantat quirúrgicament cadenes d'or al cap"