Sagunt inaugura un nou autobús híbrid que reduirà el consum un 18%

El nou vehicle, més sostenible mediambientalment, circularà a partir de demà dimecres, 27 de febrer, entre els dos nuclis urbans de la ciutat
Nou autobús híbrid | Ajuntament de Sagunt
 

La línia 102 d'autobusos entre el centre històric i el Port de Sagunt inaugurarà demà dimecres, 27 de febrer, un nou vehicle híbrid. Amb aquest autobús, que pertany a l'empresa AVSA (adjudicatària del servei públic de transport a Sagunt), es reduirà el consum un 18%, així com descendirà l'impacte acústic, per la qual cosa és més mediambientalment sostenible. La inversió que s'ha fet per a l'adquisició d'aquest vehicle ha sigut de prop de 400.000 euros, el 15% dels quals prové d'una subvenció de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE).

A més, el vehicle té altres prestacions que el fan més òptim per a la ciutadania com les places reservades a persones amb mobilitat reduïda, rampes d'accessibilitat tant elèctrica com manual, seients per a invidents i diversos USB que donen l'autonomia tecnològica cada vegada més reclamada pels usuaris.

  

Amb el que respecte a la seguretat i tot el relacionat amb el conductor, l'autobús disposa d'un detector de fatigues perquè no puga adormir-se al volant de manera que vibra el seient quan detecta que això està passant. També porta instal·lat un alcoholímetre i un control molt més exhaustiu perquè es garantisca la seguretat del conductor i els viatgers.

Segons la regidora de Mobilitat Urbana, Roser Maestro, l'adquisició d'aquest nou autobús híbrid "i pràcticament silenciós, és una reivindicació històrica". Ha manifestat que la compra d'aquest vehicle "suposa un gran avanç pel que respecta a la mobilitat sostenible i sobretot amb el foment del transport públic". Aquesta és, segons Maestro, "una aposta fonamental que fem per la mobilitat sostenible i entenem que és alguna cosa en el que hem de continuar insistint i invertint tant per l'accessibilitat com per la mobilitat i autonomia dels viatgers i viatgeres".

Per a l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, l'adquisició d'aquest autobús és una aposta "per afavorir la mobilitat i accessibilitat a Sagunt, amb un vehicle que augmenta la capacitat, ja que les xifres de viatgers augmenten dia a dia" i ha informat que més de mig milió d'usuaris de mitjana usen el transport públic a la ciutat. A més, amb aquest nou autobús, diu Fernández, es reduirà de manera significativa la contaminació acústica i atmosfèrica. Per al primer edil tindre en una ciutat com Sagunt un vehicle que incorpora tecnologies molt avançades és una manera d'afavorir que la gent es desplace en transport públic. "Tots sabem que un dels principals problemes que té una ciutat és la mobilitat i que cada persona coixa el seu vehicle no és sostenible", ha manifestat.

Fernández també ha declarat que "per a nosaltres apostar pel transport públic és una prioritat i crec que hem de continuar avançant perquè la ciutat continue sent habitable i les persones visquen a gust i puguen desplaçar-se on vulguen en unes condicions que siguen favorables", al que ha afegit que el futur implica apostar també per una reducció de preus "que realment faça que la millor opció per a desplaçar-se siga el transport públic".

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ATENCIÓ: Detingut per transportar 70 quilos d'haixix en el doble fons del maleter a València" "Sagunt torna a ser protagonista en ‘España Directo’"