ÚLTIMA HORA

🚨🌧 CLASSES SUSPESES TEMPORAL: Estes localitats no tindran escola este dimarts

EN DIRECTE

📸❄ FOTOS I VÍDEOS TEMPORAL CV: Seguix la borrasca 'Glòria' minut a minut

Sagunt sancionarà amb fins a 249 euros conductes inapropiades al llançar el fem

Des d'ahir, la policia controla que es complisca la normativa i que les persones depositen el fem dins del contenidor i en l'horari estipulat.
Contenidors | Cedida

 

La Policia Local de Sagunt reforçarà la vigilància en relació al depòsit de residus i fem tant domiciliaris com industrials en els contenidors situats en la via pública. Aquesta campanya, que va començar ahir i tindrà una vigència indefinida, pretén vigilar el compliment de la normativa per a aconseguir que es depositen els residus en el contenidor correcte i es complisquen els horaris establits.

 

És necessari recordar que se sancionarà a aquelles persones que depositen el fem en condicions i/o llocs diferents dels que determine l'Ajuntament, que abandonen les seues pertanyesses i el fem en la via pública, així com a les que tiren el fem orgànic fora d'un horari entre les 21 i les 23 hores, excepte els comerços, que poden tirar el fem entre les 20 i les 23 hores.

 

Aquestes conductes es qualifiquen d'infraccions lleus, sent sancionades de 50 a 249 euros en funció de les circumstàncies concurrents com la intencionalitat, els perjudicis causats, reiteració, etc.

 

El regidor de Policia Local i Medi Ambient, Enric Ariño, va explicar que el mal ús que s'està fent dels contenidors en qualsevol de les seues variants és una qüestió visible als ulls i que, a més, la ciutadania està denunciant. "És lamentable i trist anar moltes vegades pel carrer i veure, al costat del contenidor, bosses, caixes, cartons, etc. En vista d'una demanda ciutadana, per l'estètica i la salubritat, farem una campanya per a vigilar el mal ús que es fa dels contenidors. Vull recordar que hi ha uns horaris per a poder utilitzar-los; sobretot, estarem pendents de qui deposita objectes fora del lloc adequat", va assegurar el regidor.

 

"Si el contenidor està ple, lamentablement la persona haurà d'esperar-se, però no admetrem de cap manera que hi haja bosses fora del seu lloc, com deia per qüestió d'estètica, però també d'higiene. En el cas dels vidres, poden trencar-se i ocasionar accidents i danys. Per tant, volem animar a la ciutadania perquè faça un bon ús d'aquest servici i advertir-los que la policia estarà atenta", va recalcar Ariño.

 

Segons el comissari principal-cap de la Policia Local, es té constància d'un increment de les infraccions de la normativa que regula el depòsit de residus domiciliaris i d'establiments per al seu tractament posterior. Per això, les patrulles realitzaran una vigilància exhaustiva d'aquelles zones susceptibles de depositar residus domiciliaris.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!