Sagunt promociona el seu patrimoni industrial en la fira B-Travel de Barcelona

El municipi torna a esta fira internacional per a promocionar les seues festes, el més gastronòmic de la taronja, la jueria, la Setmana Santa i l'APP de turisme accessible.
 
Sagunt, a la fira B-Travel de Barcelona | Ajuntament de Sagunt

 

La delegació de Turisme de Sagunt ha promocionat el seu patrimoni industrial, les festes, el més gastronòmic de la taronja i l'APP de turisme accessible en el B-Industrial de Barcelona, el punt de trobada del turisme industrial internacional emmarcat en el saló internacional de turisme B-Travel, que es va desenvolupar del 22 al 24 de març i que va comptar amb un total de 30 mil visitants i mil professionals. A més, la delegació ha visitat l'espai de la xarxa de jueries de la fira i l'estand de Millau, ciutat agermanada amb Sagunt.

 

La fira, que ha comptat amb la presència de l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández; la regidora de Turisme, Natalia Antonino; i la delegació de Turisme de Sagunt, ha estat formada per agències de viatge i majoristes, organismes oficials, turisme cultural, companyies de transport, premsa especialitzada, complements de viatge, formació i servicis turístics, nàutica, càmping i caravaning, tecnologia, creuers, turisme esportiu i digital i gastronomia, entre d'altres.

 

En paraules de Quico Fernández, la fira B-Travel de Barcelona "té un format més reduït que la de FITUR, que és la més coneguda, però és una fira molt professional on es poden veure projectes que són molt interessants i on hem pogut visitar des de la xarxa de jueries, que també estava a Madrid, a tot un sector dedicat al turisme industrial. Recordem que Sagunt també és una potència en el turisme industrial".

 

La regidora delegada de Turisme, Natalia Antonino, va afirmar que "cal fer un balanç positiu de la fira de Barcelona". La delegada va explicar que l'esdeveniment comptava amb més de 30 mil visitants i mil professionals i que el principal interés "del nostre estand ha sigut el turisme experiencial i el patrimoni històric i des de l'àmbit professional l'interés s'ha suscitat pel patrimoni industrial".

 

A més, va explicar que van estrényer llaços amb el tècnic d'Euskadi, responsable del patrimoni industrial, per a col·laborar conjuntament. I, també, "visitàrem estands relacionats amb el patrimoni històric i industrial i ciutats agermanades com Millau. I vam vendre eixe producte gastronòmic que és el mes gastronòmic de la taronja". En este sentit, l'alcalde de Sagunt va afirmar que durant la fira van poder veure també les ofertes de caràcter formatiu que tenen a la Universitat de Catalunya o els itineraris de formació professional.

 

En definitiva, va indicar Antonino, "hem pogut portar a la fira de Barcelona les opcions i diferents iniciatives que realitzen les nostres empreses dinamitzadores turístiques del municipi".

 

La B-Travel ha estat composta per sis àrees relacionades amb tota classe d'experiències, com a B-Delicious, en la qual hi va haver degustacions i showcookings de cuina regional espanyola i internacional; B-Happy, per a viatges en família, creuers i wellness; B-Culture, viatges relacionats amb l'art, la història i la cultura; B-Special, de turisme de compres i nou luxe; B-Adventure, turisme esportiu i d'aventura; i B-Industrial, rutes de zones amb ampli llegat històrico-industrial.

 

Esta fira és una oportunitat per a donar a conéixer el patrimoni industrial de Sagunt al sector professional i al públic en general, al costat de la resta de l'oferta turística local, ja que és una magnífica oportunitat per al networking i per a conéixer les novetats del sector.

 

Cal tindre en compte que Catalunya és el tercer emissor nacional per a la Comunitat Valenciana amb una quota del 5'4% del total de viatges d'espanyols arribats a la Comunitat Valenciana. A més, la Comunitat Valenciana és la tercera destinació per als catalans, amb una quota d'un 4'1% dels viatges i en vacances estivals, sent també un receptor important el municipi de Sagunt.

 

El bon acolliment que va tindre el municipi en esta Fira Internacional del Turisme l'any passat ha fet que enguany Sagunt torne per a promocionar el seu patrimoni històric i industrial, la seua jueria, la Setmana Santa, que és Festa d'Interés Turístic Nacional, i el mes gastronòmic de la taronja.

 

"Es tracta de vendre la ciutat, en el millor sentit de la paraula, com a punt d'inversió i també, evidentment, com a punt de visita i en eixe sentit anirem pròximament a altres fires com són la fira de Bilbao o la d'Aragó i a totes aquelles que siguen interessants per a potenciar la nostra ciutat" va concloure l'alcalde.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!