URGENT

⚫👩 MORAIRA: Troben 1 cadàver en 1 contenidor

Sagunt registra xifres de nous casos i mortalitat del càncer per damunt de la mitjana

Les dades s'han donat a conéixer per part de la direcció general de Salut Pública de la Generalitat Valenciana, amb xifres de l'any 2015.
L'Hospital de Sagunt | Wikipedia

 

L'àrea de Sagunt registra una quantitat de nous casos de càncer i un índex de mortalitat en aquests per damunt de la mitjana autonòmica, i també de l'Estat. Així es desprén de les dades oferides per la direcció general de Salut Pública de la Generalitat Valenciana, amb xifres de l'any 2015.

 

Segons aquestes dades, l'any 2015 l'àrea de Sagunt va comptar amb 573 nous casos de càncer per cada 100.000 habitants, unes xifres per damunt dels 500 per cada 100.000 amb què es va quedar la Comunitat, i els 534 per cada 100.000 d'Espanya. A més a més, en relació amb els nous casos, la zona de Sagunt va arribar als quasi 600 casos per cada 100.000 habitants l'any 2008.

 

Així mateix, pel que fa a la mortalitat del càncer a l'àrea de Sagunt, es van produir 241,8 defuncions per cada 100.000 habitants de la zona per aquesta causa. Aquestes dades també se situen per damunt de les xifres autonòmiques, situades en 234,9 morts per cada 100.000 habitants, i en el conjunt d'Espanya, amb 234 defuncions per cada 100.000 habitants. Aquestes xifres, en canvi, són més variables, ja que el departament de salut de Sagunt ha estat per baix de la mitjana autonòmica diverses vegades els últims anys.

 

Al departament de salut de Sagunt els càncers que més mortalitat provoquen, per damunt de la mitjana autonòmica, són els d'estómac i pròstata. Així mateix, els tipus de càncer que compten amb més casos detectats per damunt de la mitjana a la zona són el de mama i úter.

 

Altres dades

Les dades de Salut Pública també ofereixen altres detalls, com la incidència del càncer en els homes de la zona. Un terç de les morts d'homes al departament de salut de Sagunt són a causa de tumors.

 

També s'assenyala la mortalitat amb què compta el càncer en l'aparell respiratori (pulmó, tràquea), que és la quarta causa de mort en les persones que cobreix aquest departament de salut.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!