El XV Festival Internacional de Tango se celebra a Sagunt aquest cap de setmana

El festival, que serà el divendres 29 i el dissabte 30 de març, comptarà amb classes de tango per a principiants, espectacles de dansa i concerts.
XV Festival Internacional de Tango | Ajuntament de Sagunt

 

 

El XV Festival Internacional de Tango se celebrarà a Sagunt este cap de setmana. Durant el divendres 29 i el dissabte 30 de març, els amants del tango podran gaudir de diferents activitats com classes per a principiants, espectacles de dansa i concerts de la mà de reconeguts professors i professores i professionals del sector. Aquestes jornades formen part de la programació de Cultura que organitza l'Ajuntament de Sagunt.

 

El regidor de Cultura, José Manuel Tarazona, va explicar que "en la programació de Capital Cultural Valenciana tenim este esdeveniment el cap de setmana, el Festival de Tango que se celebra tant en el nucli del Port de Sagunt com a Sagunt i que compta amb espectacles molt bons. Però, a més, us convidem a participar en les classes de ball de tango, un ball ple de ritme i sensualitat".

 

Cartell del XV Festival Internacional de Tango que es celebrarà a Sagunt | Ajuntament de Sagunt

 

Per al divendres, de 16.30 a 18.30 hores, s'han programat classes de tango per a principiants en el Casino de la Gerència. Les classes seran a càrrec dels professors Magdalena Fuertes i José Vicente Parrizas. Més tard, a les 21 hores, la Casa Municipal de Cultura del Port de Sagunt acollirà el 'Tango break fusión', una actuació de 75 minuts en la qual els assistents podran gaudir del tango de Malena San José i José García, ballarins que han creat una proposta de fusió entre el tango i el breakdance. També estarà present la veu de la cantant Analía Carril, que oferirà un concert junt amb Cristian Poyo Moya al piano. El preu de l'entrada és de sis euros.

 

D'altra banda, el dissabte, d'11 a 13 hores, hi haurà més classes de tango per a principiants a l'Auditori Joaquín Rodrigo de Sagunt a càrrec dels professors Ginette Montenegro i Matías Lorca, que oferiran, a les 20 hores, una actuació de tango també a l'auditori. Ginette Montenegro és una ballarina argentina que ha realitzat exhibicions per diferents llocs del món, així com en la Cumbre Mundial del Tango de l'any passat a Melilla. De la mateixa manera, el ballarí Matías Lorca està format en diferents disciplines artístiques i és el director de l'escola de tango La Cultural de València.

 

A esta actuació seguirà 'Lorca en un tango', de la mà de Carmen Huete i Ramón Maschio. Inspirats en el viatge de Federico García Lorca a Buenos Aires, l'actriu granadina i el guitarrista argentí evoquen el gran poeta andalús a través d'anècdotes, poesies i músiques de Granada i Buenos Aires. En este espectacle, els artistes recorden les impressions de Lorca a la ciutat del tango, l'afecte i l'admiració del públic argentí i la trobada amb altres poetes i referents de la cultura del Río de la Plata.

 

Per a finalitzar les jornades, l'Orquestra de Cambra Lira Saguntina, dirigida per Pere Molina, acompanyarà les actuacions de la vesprada del dissabte.

 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!