Condemnat a dos anys de presó l'advocat que es va quedar amb ajudes d'un orfe d'una víctima de violència de gènere

Des del 15 de juliol de 2010 l'acusat no es va tornar a posar en contacte amb la víctima
Ciutat de la Justícia Castelló | Twitter

 

La secció segona de l'Audiència Provincial de Castelló ha condemnat a un advocat a dos anys de presó i inhabilitació per a l'exercici de la professió durant este període per quedar-se amb diners d'ajudes d'un orfe d'una víctima de violència de gènere. Així, la sala li condemna per un delicte d'estafa i, a més, li imposa una multa de 2.700 euros, l'obliga a indemnitzar a la víctima amb 53.778,48 euros i declara la responsabilitat civil d'una asseguradora fins a 18.000 euros.

  

La sentència considera que l'acusat, en 2009, després de conèixer la mort d'una dona que va ser assassinada pel seu home, va contactar amb el fill d'esta i es va guanyar la confiança del mateix després de presentar-se com a advocat i president de l'Associació espanyola de víctimes de delictes violents, terrorisme i violència de gènere. Així, li va indicar que estava disposat a ajudar-lo de forma gratuïta en tot per a defensar els seus interessos en el procés penal.

  

Dies després l'acusat va manifestar a la víctima la necessitat de què acudira a una determinada notaria de Castelló a signar un apoderament, en favor de la'associació i de l'acusat, redactat segons les instruccions donades per este. El poder es va signar el 28 d'abril de 2009. Amb això l'acusat pretenia dotar-se d'una aparença de legitimitat per a tots els actes d'aprofitament i lucre propi que pretenia fer amb totes les indemnitzacions i ajudes que la víctima poguera obtindre com a conseqüència de la mort de la seua mare.

  

La sentència indica que, la víctima, amb molt escassa formació, deprimida per la mort de la seua mare i confiant plenament en l'acusat i en què este actuava mogut per motivacions purament altruistes, sense comprendre el contingut i l'abast d'aquell apoderament, es va limitar a subscriure'l seguint les instruccions rebudes. 

  

Des del 15 de juliol de 2010 l'acusat no es va tornar a posar en contacte amb la víctima. Finalment, es va poder comprovar que per resolucions de 9 de desembre de 2010 i de 16 de setembre de 2011 de la Direcció General de costos de personal i pensions públiques, del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, havien reconegut a la víctima dos ajudes per imports de 50.615,04 euros, i de 3.163,44 euros, respectivament. 

  

Estes transferències van ser ordenades al compte bancari abans referit i, després de ser ingressat els diners en esta, l'acusat es va apropiar d'estes quantitats. Donada la confiança plena que la víctima tenia en l'acusat, aquell signava tots els documents que el processament li presentava.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"ATENCIÓ: Una desena de detinguts amb 75 quilos de caragols" "ATENCIÓ: Raphael i Manolo García visitaran Castelló dins les seues gires"