Un intern agredix amb patades, cabotades i mossegades a tres funcionaris de la presó d'Albocàsser

"Gràcies a la magnífica labor dels funcionaris, al final es va reduir a l'intern i se'l va aïllar, impedint que la situació fora més greu", ha afegit ACAIP
Imatge d'arxiu de la porta d'una presó  | Cedida

 

L'Agrupació dels Cossos de l'Administració d'Institucions Penitenciàries (ACAIP) ha denunciat una agressió a tres treballadors de la presó d'Albocàsser, a Castelló.

  

Segons ha explicat en un comunicat, els fets van succeir aquest dilluns a les 21.00 hores en el mòdul d'aïllament de la presó, el que allotja als reus més "perillosos i conflictius" del centre, quan un dels interns va començar a amenaçar "greument" als funcionaris allí destinats, a trencar divers tipus de material dins de la seua cel·la i va arribar fins i tot a autolesionar-se "colpejant-se fortament el cap contra les parets". 

  

El sindicat ha assenyalat que, per a protegir la seua vida i evitar que es continuara autolesionant i que la situació empitjorara, es va decidir aïllar a l'intern, "moment en el qual aquest va aprofitar per a carregar la seua ira contra els funcionaris llançant patades, cabotades, mossegades, escopint als funcionaris per a evitar ser reduït i aïllat, i va proferir veus amb amenaces de mort a diversos treballadors". 

  

"Gràcies a la magnífica labor dels funcionaris, al final es va reduir a l'intern i se'l va aïllar, impedint que la situació fora més greu", ha afegit ACAIP, que ha apuntat que els tres funcionaris hagueren de ser atesos en la infermeria del centre i ser derivats a un hospital de la província amb divers tipus de lesions i colps. 

  

La secció sindical de ACAIP ve denunciant durant els últims anys les "penoses" condicions laborals dels treballadors del centre, la "falta de personal", la "inexistència" de mitjans materials adequats, així com el "nul" reconeixement per part de la Direcció del centre a la "gran labor que exercixen els funcionaris de la presó, la qual no registra molts més incidents en comparació amb el perfil de la seua població reclusa gràcies al bon fer i professionalitat dels seus funcionaris.

  

Una vegada més des de ACAIP han denunciat que l'Administració penitenciària seguix sense prendre mesures "per a parar les agressions que sofrixen els seus treballadors", i ha subratllat que, en comptes de considerar-los "agents de l'autoritat" ha creat un protocol d'agressions "fictici", "el qual, lluny de buscar solucions a les mateixes per a reduir-se, s'han vist incrementades de forma notable". 

  

Segons el sindicat, els treballadors agredits no reben cap suport legal, ni jurídic ni psicològic, per part de l'Administració que, en moltes ocasions, "fins i tot tracta de pressionar-los perquè les agressions que sofrixen no siguen declarades i així maquillar les estadístiques". 

  

Per a ACAIP resulta "sorprenent" també que Albocàsser, sent de les presons amb un perfil d'interns "més perillosos" i amb un nombre d'incidents regimentals "molt elevat", un funcionari cobre aproximadament 350 euros menys que altres homòlegs dins de la mateixa administració, "per això es fa tan necessària una reclassificació dels centres penitenciaris", ha conclòs.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"MOLT FORT: Detinguda per intentar introduir droga en la presó" "MOLT FORT: Un dels detinguts per la mort d'una dona trans, havia eixit feia poc de la presó"