El temporal de vent deixa més de seixanta intervencions dels bombers en la província de Castelló

Els bombers de la Diputació han intervingut al llarg del cap de setmana en 38 municipis.
Imatge de l'actuació dels bombers a l'incendi a la Serra d'En Galceran | Consorci Provincial de Bombers de Castello

 

Des de les 8.00 hores del matí de dissabte fins al matí d'aquest dilluns els bombers de Castelló han fet un total de 60 serveis derivats del temporal de vent, tal com informava el Consorci Provincial de Bombers de la província.

Els bombers de la Diputació han intervingut al llarg del cap de setmana en 38 municipis, entre els quals destaca la Vall d'Uixó, amb cinc serveis, així com les localitats de Sant Mateu, Atzeneta del Maestrat, Nules, Llucena i Orpesa, amb tres serveis.

En la majoria dels casos les intervencions estaven relacionades amb la retirada d'arbres caiguts pel vent de carrers, carreteres i camins. Un total de 27 serveis han sigut d'aquest tipus. Així mateix, els efectius de bombers han realitzat un total d'11 intervencions per a retirar xapes metàl·liques i teulades.

També s'han realitzat 9 intervencions per a sanejar façanes, entre les quals destaca la retirada d'un mur a la localitat de la Vall d'Uixó, que va caure sense causar ferits, i la caiguda d'una cornisa completa d'un edifici de Toràs, que es va precipitar sobre diversos vehicles. En aquesta intervenció els bombers van rescatar amb vida a un gos que es trobava dins d'un dels vehicles.

Altres intervencions s'han centrat a retirar cartells publicitaris, així com altres elements com fanals o pals de la xarxa elèctrica.

Així mateix, els efectius del Consorci de Bombers de Castelló també van a ver de fer front a diferents incendis en zones de vegetació, agreujats per les ratxes de vent.

El més destacable d'aquests va ser un incendi forestal ocorregut a la Serra d'En Galceran. L'avís del foc es va donar al voltant de les 16.15 hores, i es van mobilitzar dos dotacions de bombers i cinc unitats de bombers forestals, així com un coordinador i un tècnic forestal.

La ràpida intervenció dels efectius va permetre que a les 21.15 hores es donara per controlat el foc. Tot i això, l'extinció de les flames va patir moltes complicacions a causa del vent, arribant a impossibilitar el treball dels Mitjans aeris. Dos unitats dels bombers forestals han continuat hui en la zona, i s'espera que donen per extingit completament el foc al llarg del dia.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"ÚLTIMA HORA: Mor una estudiant valenciana a Praga" "Castelló reforça el servei municipal de transport adaptat amb 1,2 milions fins a 2021"