El ‘Bono Cistella de la Compra’ de 90 euros es podrà sol·licitar a partir del 20 d’abril

Compartir:

La ciutadania disposarà de 4 mesos des de l'emissió de la targeta per gastar esta quantitat al pagament d'aliments

El Consell ha aprovat este divendres el bo d’ajuda per a la cistella de la compra per valor de 90 euros i que es podrà sol·licitar a partir del 20 d’abril i fins al 14 de juliol de forma telemàtica. Serà una targeta prepagament que es podrà utilitzar a qualsevol establiment del sector de l’alimentació de la Comunitat Valenciana, tant grans superfícies i supermercats com xicotet comerç.

En total el govern valencià destinarà 48,44 milions d’euros perquè es puguen acollir a esta ajuda del voltant  de 500.000 valencians i valencianes. Així doncs, podran beneficiar-se d’aquesta ajuda les persones residents i amb domicili fiscal en la Comunitat Valenciana la renda anual del qual el 2021 no supere els 21.000 euros dins de la unitat familiar, i que estiguen treballant per compte propi o d’altre, en situació d’atur o siguen beneficiàries de l’Ingrés Mínim Vital o de la Renda Valenciana d’Inclusió.

La ciutadania disposarà de 4 mesos des de l’emissió de la targeta per gastar esta quantitat al pagament d’aliments de manera progressiva o en una sola compra. Sobre quins aliments es podran adquirir o si hi haurà alguna “prohibició” com les begudes alcohòliques, el conseller d’Hisenda, Arcadi Espanya, ha explicat les persones que reben esta ajuda hauran de signar una declaració jurada en què es comprometran a adquirir “només” productes de primera necessitat perquè “no seria viable limitar”.

Preguntat per si la Generalitat planteja ampliar aquestes ajudes, Espanya ha obert la porta a “fer un reforç” depenent l’evolució de la situació econòmica i una vegada s’estudie els efectes d’aquesta mesura.

Sol·licitud telemàtica i enviament de la targeta

El bo es podrà sol·licitar a través d’un formulari electrònic que estarà disponible en una altra web. La sol·licitud telemàtica serà “àgil” estarà oberta des del mes d’abril fins al 14 de juliol a través d’un procediment senzill i simplificat perquè es puga usar a partir del mes de maig, segons ha explicat Espanya.

A més, la Generalitat posarà a disposició de la ciutadania un telèfon d’ajuda, el 96 099 01 07, que estarà disponible a partir del 20 d’abril, i totes aquelles persones que no disposen de certificat digital o tinguen problemes d’accessibilitat podran acudir a les oficines de Correus per tramitar les sol·licituds.

Un cop realitzada la revisió de les sol·licituds i de la documentació presentada per les persones interessades es remetrà un sms o correu electrònic informatiu sobre la resolució i la recollida del Bo Cistella de la Compra. En cas de ser positiva, des de Correus s’enviarà el bo a la ciutadania de forma física o telemàtica perquè puga poder utilitzar-la dins del termini dels quatre mesos.

EL MÉS LLEGIT

Mazón s’alça amb la Generalitat, però necessitarà Vox per governar

El Partit Popular aconsegueix doblegar els resultats dels comicis de 2019 i arrabassar al Botànic el Consell després de huit anys al capdavant

Català recupera l’Alcaldia de València

El Partit Popular ha guanyat les eleccions a la capital del Túria amb 13 regidors, però serà necessari els 4 regidors de Vox per governar el cap i casal

Eleccions Municipals 2023: Com consultar els resultats del 28 de maig

Descobreix els resultats de les eleccions municipals 2023. Guia per verificar els resultats oficials i entendre el seu impacte en la teva vida quotidiana.

Un jutjat de València obre una investigació pels insults racistes a Vinicius

La magistrada acorda citar a declarar com a investigats els tres espectadors que van ser detinguts esta setmana per la Policia Nacional