FACUA denuncia a Comapa per vendre pernils polonesos amb denominació granadina

Es tracta de l'empresa que comercialitza els seus pernils baix la marca ‘Jamones Sierra Alpujarra’ | És la major empresa distribuïdora de pernils ibèrics en Espanya
Leer en español
Imatge dels pernils en una de les fabriques de Comapa| Comapa

 

Consumidors en Acció (FACUA) ha denunciat a Comapa, la major empresa distribuïdora de pernils ibèrics en Espanya, per vendre pernils d'origen polonés quan en el seu etiquetatge apareix que són d'origen granadí. La companyia és la proveïdora de la cadena de supermercats Carrefour i, a més, és titular de la marca ‘Jamones Sierra Alpujarra'. En el seu etiquetatge el següent: «Jamones Sierra Alpujarra. Granada. Jamón curado».

 

Provenen de porcs de Polònia

FACUA ha presentat la seua denúncia davant de la Direcció General de Consum de la Comunitat de Madrid ja que el domicili social de l'empresa denunciada es troba en la comunitat madrilenya. Segons la denúncia posada per l'Associació de Productors de l'Alpujarra, estos pernils provenen de porcs criats en Polònia a on han sigut curats i s'envasa en altres províncies espanyoles com Segòvia, però en cap cas s'acosta a les localitats de l'Alpujarra de Granada.

 

 

En l'etiquetatge del pernil s'indica una procedència incorrecta | Cedida

 

FACUA recorda a les empreses que han de complir amb la normativa

L'Associació assenyala que en el Reial decret 474/2014, en l'article 23, s'indica que «la marca comercial o raó social no contindrà indicacions gràfiques o escrites que puguen confondre al consumidor quant a la naturalesa del producte, la seua qualitat, categoria o denominació». 

 

Amb eixa denúncia, també pretenen informar al consumidor sobre la procedència real del producte com ja va passar amb la sanció a l'empresa 100% Pata Negra SL, de Guijuelo (Salamanca), que en el seu etiquetatge indicava un producte 100% pota negra quan no complien amb els estàndards legals per a obtindre eixa denominació.

 

És per això que FACUA recorda que en l'article  26, del Reglament de la UE 1169/2011 s'exposa que «la indicació del país d'origen o del lloc de procedència serà obligatòria quan la seua omissió poguera induir a error al consumidor respecte al país d'origen o al lloc de procedència real de l'aliment, en particular, si la informació que acompanya a l'aliment o l'etiqueta en el seu conjunt pogueren insinuar que l'aliment té un país d'origen o un lloc de procedència diferent».

 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

Comentaris