L'OCU alerta que la tinta dels envasos de paper o cartó pot passar als aliments

30 dels 76 productes analitzats contenen substàncies químiques que poden passar als aliments
Leer en español
Alguns envasos de paper i cartó contenen substàncies químiques | Cedida

 

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha alertat que la tinta d’alguns envasos de paper i cartó contenen substàncies químiques que poden passar als aliments. Per a arribar a eixa conclusió, l’OCU ha elaborat un estudi analitzant un total de 76 productes i 13 d'ells han transmés substàncies controvertides als aliments. 

 

D’altra part, 30 d’eixos productes contenen substàncies químiques en els envasos de paper o cartó. En eixe estudi també han participat organitzacions de consumidors de Dinamarca, Noruega i Itàlia.

 

L’OCU recomana evitar productes d’un sol ús

L'anàlisi dels productes s’ha dut a terme en dos fases. La primera consistix a analitzar el mateix material per a  trobar traces de PAA fotoiniciadors, una substància que pot traspassar a altres productes o als aliments que ingerim. La segona fase analitza productes amb alts nivells d’eixa substància, per a determinar la seua «migració als aliments».

 

En eixe sentit, l’OCU recorda que els fabricants estan obligats per llei a complir unes normes de seguretat en les tintes dels envasos, però les mesures són insuficients. D’altra part, aconsellen evitar els productes d’un sol ús amb envasos de paper o cartó, també gots i plats de plàstic.

 

Finalment, l’OCU exigix una nova normativa de seguretat per a avaluar el risc d’estes substàncies i recorda que, tot i que cada substància no comporta un risc per a la salut, contribuïx a l’augment de l’exposició global als productes químics.

 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

Comentaris