Permés ballar i beure en festivals que demanen el certificat covid

Els esdeveniments que sol·liciten un dels documents regulats per Sanitat en el protocol COVID disposaran d'unes mesures "més laxes"
Arenal Sound Borriana |

Els festivals musicals a l'aire lliure i les celebracions cada vegada estan més a prop de l'anhelada normalitat. A partir del pròxim 9 d'octubre amb la "fi de les restriccions" es podran tornar a celebrar estos esdeveniments multitudinaris, però amb un protocol específic habilitat per Sanitat segons la seua singularitat.

La normativa es dividirà en dos modalitats i serà diferent per als que sol·liciten el passaport covid o una prova de detecció del coronavirus a l'entrada, als que no requerisquen cap document. El text publicat per Sanitat explica que "es van a instaurar una sèrie de mesures pròpies que "asseguren la seua execució en condicions de seguretat i la vigència està supeditada a l'evolució de la pandèmia" per controlar i prevenir "els riscos derivats d'este tipus d'espectacles".

D'una banda, tots aquells esdeveniments que sol·liciten per a l'accedir al recinte el Certificat COVID Digital UE o Prova Ràpida de Detecció d'Antígens (PRDA), comptaran amb un "avantatge" i unes normes més relaxades per gaudir dels festivals com fins ara els coneixíem, ballant i bevent al miso lloc.

Així ho explica el document distribuït per la Conselleria de Sanitat "en estos esdeveniments les persones usuàries tindran llibertat de moviment a les instal·lacions "per al consum" d'aliments, begudes i per al ball". A més l'aforament serà de 100% encara que s'haurà de mantenir la distància de seguretat interpersonal.

Quant aquelles celebracions o esdeveniments que no demanen estes credencials per entrar hauran de seguir les normes publicades este matí en el Decret de la fi de les restriccions. Estes preveuen que es podrà estar dret, però només es podrà consumir en aquelles zones de restauració destinades per a això.

No obstant això, en tots els esdeveniments i festivals serà obligatori l'ús de la màscara en tot moment, excepte quan s'estiga bevent o menjant, encara que s'estiga a l'aire lliure. L'aforament per als assistents que estiguen a peu dret es mesura a raó de 2,25 metres quadrats per persona.

Normativa festivals amb certificat covid o test

 

Les persones que accedisquen al recinte hauran d'estar adequadament identificades en el moment de l'entrada, sense que estiga permés guardar cap registre de les dades contingudes en el certificat Covid digital ni crear cap fitxer.


En estos esdeveniments les persones usuàries tindran llibertat de moviment a les instal·lacions, per al consum d'aliments i begudes i per al ball.


La mascareta façaal es farà servir durant tot l'esdeveniment, inclòs en les entrades i eixides, excepte en el moment del consum de begudes i aliments.


L'organització disposarà de dispensadors de gels hidroalcohòlics en quantitat suficient i de promoure i facilitar el seu ús pels assistents. Així mateix, comptarà amb mascaretes per a la seua distribució o venda.


S'establirà una ordenació dels fluxos d'entrada i eixida de les persones assistents, amb itineraris específics i les mesures complementàries necessàries per a evitar que es produïsquen aglomeracions.


L'aforament serà del 100% havent de mantenir la distància de seguretat interpersonal.


Certificats vàlids

 

Segons ha distribuït Sanitat en el document que recull la normativa l'organització de l'esdeveniment que opti per sol·licitar per a l'accés estos certificats o alguna prova de detecció del coronavirus, haurà de tenir en compte que els documents vàlids són els següents:

Certificat COVID Digital UE vàlid de vacunació (pauta completa)
Certificat COVID Digital UE vàlid de diagnòstic (resultat negatiu)
Certificat COVID Digital UE vàlid de recuperació (COVID-19 confirmada amb PCR positiva fa menys de 180 dies), vàlid des del dia 11 de la presa de la mostra PCR positiva fins a 180 dies.


PRDA amb resultat negatiu, realitzada en el moment previ a l'ingrés a les instal·lacions de festival sota la supervisió de l'organització i amb algun dels productes comercials inclosos en el llistat comú de proves ràpides d'antígens acordat pel Comité de Seguretat Sanitària de la Unió Europea.


Aquí pots consultar el document distribuït per Sanitat.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La Generalitat realitza un homenatge floral a les víctimes de la covid" "'Normalitat millorada': Estes són les noves mesures de la Comunitat Valenciana"