La campanya de la grip: el gran assaig per a la vacuna contra el coronavirus

En poc més de dos mesos s'han immunitzat 1,2 milions de valencians, uns 450.000 més que l'any passat
La campanya de la vacuna contra la grip ha sigut tot un èxit en el territori valencià | Europa Press

Vacunar contra el coronavirus a prop de 3,5 milions de valencians en qüestió de sis mesos. És el repte que té al davant la Conselleria de Sanitat una vegada es pose en marxa la campanya de vacunació contra el Covid-19.

Tal com ha publicat el diari 'Levante-EMV', mentres arriba el temps d'esta vacunació, el gran assaig general està sent la campanya de la vacunació contra la grip, amb l'objectiu també d'evitar els col·lapses que tots els geners es donen en la sanitat amb l'arribada del fred i la major circulació del virus.

Més d'1 milió de valencians vacunats contra la grip

Fins ara, Sanitat ha conseguit inocular contra el virus de la grip a a quasi 1,2 milions de valencians: 1.115.867 són les dosis oficialment declarades. És tot un rècord si es té en compte que en la campanya anterior es van posar només 750.000 dosi.

Per a la vacuna contra el coronavirus seran prop del triple de persones, però també el temps que es dedicarà a això serà el triple. 

Però, el veritablement important d'este assaig general serà el treball d'organització i de mobilització de persones en risc que s'ha dut a terme i que servirà per a treballar a partir de gener en la vacunació de certs col·lectius, els que més s'estan veient afectats per la malaltia i abans s'han de vacunar.

Els residents, el primer grup a rebre la vacuna

Segons l'estratègia de vacunació aprovada pel Ministeri de Sanitat, el primer grup a rebre la vacuna contra el coronavirus seran els majors institucionalitzats en residències, el personal sanitari i els grans dependents, en total unes 200.000 persones.

En estos col·lectius, l'assaig de la campanya de la grip, a la que encara li queda més de mes i mig, ha tingut uns resultats molt bons, ha manifestat José Antonio Lluch,  cap del Servici de Promoció de la Salut de la Conselleria de Sanitat.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Atenció: Situació actual del Covid-19 en Espanya" "Atenció Coronavirus: Nova xifra de contagis en el territori valencià"