La Comunitat Valenciana avança la vacunació dels joves entre 20 i 29 anys a esta setmana

Puig ha informat que este dilluns s'iniciarà la vacunació en alguns departaments de salut "que van més avançats"

El 'president' de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat que s'avança la vacunació contra el coronavirus dels joves d'entre 20 i 29 anys en la Comunitat Valenciana perquè "són els més afectats hui pel virus". Així, la setmana vinent es començarà a vacunar a este tram d'edat que va des de l'any 1991 al 2001 amb les vacunes de Moderna i Pfizer.

Segons ha informat Puig este dilluns s'iniciarà la vacunació en alguns departaments de salut "sobretot en la zona de l'interior" i aquells departaments que van "més avançats" en el procés d'immunització i es "generalitzarà" a la resta durant l'última setmana de juliol.

Així mateix, el cap del Consell, ha demanat "prudència col·lectiva" sobretot als menors de 30 anys "que estan sent els més afectats pel virus" així poder aconseguir la immunitat de grup "que cada vegada està més a prop".

D'altra banda, el 'president' ha anunciat que este dilluns s'abordarà la planificació de la vacunació dels adolescents entre 12 i 18 anys, en una reunió entre la Conselleria d'Educació i la Conselleria de Sanitat per a "dissenyar" el calendari de vacunació d'este grup d'edat que inicia el curs a partir del mes de setembre.

"Operació repesca"

D'este, Puig ha anunciat que es desenvoluparà la "Operació Repesca" perquè totes aquelles persones de tots els grups d'edat que no es van vacunar en el seu moment per diferents motius, ho facin ara.

A més, s'obrirà "una nova finestra" de vacunació per a les 125.000 persones que tenen pendent la primera dosi entre 40 i 59 anys amb Janssen, i per als no vacunats de 60 a 69 anys, que se'ls administrarà AstraZeneca.

Segons ha remarcat el 'president', el 65% dels valencians i les valencianes ja compta amb almenys una dosi de les quatre vacunes disponibles, i més del 53% ja disposa de la pauta completa d'immunització.
 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Desallotgen un macrobotellot de vora un miler de persones a Torrevieja" "Dos bebés ingressen a l'hospital de la Ribera de València contagiats per COVID-19"