El Consell estudia demanar el certificat Covid a residències

La Mesa de la Interdepartamental es reunirà este dijous per 'acabar de donar forma' al certificat i detallar a quins espais s'aplicarà

La vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha avançat este matí que el Consell està estudiant la implantació del certificat covid per accedir a les residències, especialment de grans per ser “l'espai més vulnerable al coronavirus”.

Oltra ha explicat que actualment “s'està buscant l'encaix legal” i en quins espais s'aplicarà a part “d'en espais de lleure o gaudi que és on la gent es relaxa més en l'ús de les mascaretes” i ha apuntat a implantar-ho als espais dels serveis socials. A més, ha assenyalat que este dijous es reunirà la Mesa Interdepartamental on “s'acabarà de donar forma” al document.

La portaveu del Consell ha realitzat estes declaracions després de la roda de premsa de presentació del Contracte Programa de col·laboració en matèria de serveis socials entre la conselleria d'Igualtat  amb l'Ajuntament de València per augmentar la plantilla i el pressupost d'actuació.

De la mateixa manera Oltra ha indicat que durant esta setmana ha parlat amb la consellera de Sanitat i Salut Pública, Ana Barceló, per treballar conjuntament per adaptar este passaport covid” als espais residencials” i “acabar de veure en quins espais ho sol·licitarem”.

Esta mateixa setmana el president de la Generalitat, Ximo Puig, va anunciar que la intenció del Consell és implantar el certificat “abans del pont de la Constitució” i que s'està treballant per presentar al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana una proposta perquè servisca “com a garant de la major seguretat possible en espais tancats”.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Salut Pública aprova la tercera dosi per a majors de 60 i personal sanitari" "Pujada desorbitada de morts per coronavirus, amb 15 noves defuncions a la Comunitat"