Puc tindre coronavirus si he viatjat a Mallorca?

El Govern ha aprovat una nova normativa per als viatges organitzats a Balears, després del macrobrot declarat a Mallorca

El fet d'haver realitzat recentment un viatge a les Illes Balears no suposa haver-se contagiat per Covid-19 però cal estar atents als possibles símptomes, en el cas d'haver tingut contacte amb un positiu.

Després del macrobrot detectat durant les últimes setmanes en estudiants que van realitzar un viatge de fi de curs a Mallorca i que ha afectat a prop de 1.000 alumnes de diferents Comunitats Autònomes, moltes persones es troben en aïllament preventiu a l'espera de la realització de proves PCR.Ha estat en contacte estret amb un positiu?

 

Es recomana estar atents als símptomes, ja que algunes persones contagiades per Covid-19 presenten símptomes lleus que no són diagnosticats, no obstant això, és important contactar amb les autoritats sanitàries per a comunicar el positiu en la prova PCR i mantindre un confinament.

Els símptomes més comuns del virus són febre, tos i dificultat respiratòria que es pot iniciar durant els últims 14 dies després d'haver mantingut contacte amb una persona contagiada.

En cas de dubte, es recomana realitzar un autotest que facilita la web de la Conselleria de Sanitat i que està disponible en este enllaç.Té símptomes de Covid-19?

 

Si s'ha realitzat una prova PCR i s'ha donat positiu en Covid-19, un professional sanitari li realitzarà un seguiment i l'informarà que fer en tot moment.

És obligatori guardar una quarantena i realitzar un aïllament domiciliari. És recomanable estar en una habitació d'ús individual airejada però amb la porta sempre tancada. Si no és possible, mantinga una distància de seguretat de 2 metres amb els seus familiars i extreme la higiene.

Es recomana mantindre la quarantena durant 10 dies des de l'inici dels símptomes, sempre que els símptomes hagen desaparegut o la prova PCR de negatiu.

Els símptomes solen ser lleus però si nota un empitjorament o té sensació de falta d'aire, s'ha d'informar els professionals sanitaris que li indicaran si és necessari un ingrés hospitalari.Balears canvia les restriccions per a viatjar a les illes

 


El Govern ha aprovat una nova normativa per als viatges organitzats a Balears, després del macrobrot declarat a Mallorca entre estudiants la setmana passada, que obligarà a tots els grups de 20 persones a comptar amb una prova PCR negativa feta 48 hores abans d'arribar o a tindre la pauta completa de vacunació.

El Consell també ha decidit prorrogar l'acord de mesures sanitàries que estava vigent fins a l'11 de juliol, de manera que “no es relaxen les restriccions” a l'espera de l'evolució de la situació sanitària.

A causa de la crisi sanitària provocada per la COVID-19, s'ha implantat una sèrie de controls en l'entrada de passatgers a les Illes Balears (Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera) amb l'objectiu de garantir que la mobilitat es realitze amb seguretat.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La setmana vinent començarà la vacunació per als estudiants universitaris erasmus" "CORONAVIRUS COMUNITAT VALENCIANA: quasi mil nous casos positius"