‘Llum verda’ per a la dosi addicional de la vacuna a les residències

Compartir:

 

La Comissió de Salut Pública va aprovar, en la reunió celebrada ahir, ampliar el grup de persones a les quals administrar una dosi addicional de la vacuna de la Covid-19. Als pacients que estan rebent ja la tercera dosi s’unirà la resta de persones que formen part del grup 7, com els residents en centres de gent gran.

Així mateix, els experts de Ponència de Vacunes han proposat a la comissió de Salut Pública “valorar la possibilitat” d’administrar una segona dosi de record als vacunats amb la monodosi de Janssen. Segons explica des d’este organisme, s’ha alertat que estan començant a aparéixer brots entre els interns de les presons, un dels col·lectius que va ser immunitzat amb la vacuna única de Janssen.

D’esta manera, seguint la revisió de la Ponència de l’evidència dels beneficis que una dosi  extra pot aportar, es vacunarà amb la mateixa als pacients d’oncohematològics en tractament químio ràdio-teràpia i aquells amb patologies de base que requerisquen tractament immunosupressor, entre d’altres.

També ha acordat que es pose a les persones residents a centres de gent gran, atés el seu perfil de “fragilitat, pluripatològia i entorns tancats”. Tots ells rebran un altra punxada de les vacunes d’ARN missatger (Pfizer o Moderna).

Actualment, les diferents comunitats estan vacunant amb la tercera vacuna a les persones amb trasplantament d’òrgan sòlid, els receptors de trasplantament de progenitors hematopoètics i les persones en tractament amb fàrmacs anti-CD20.

La Ponència de Vacuna ha traslladat a la Comissió que “cal no oblidar” que en este moment la principal recomanació és vacunar totes les persones majors de 12 anys que encara no ho estiguen.

No obstant això, continuaran revisant les evidències per vacunar si cal a la gent gran que no pertanyen a les residències i altres col·lectius vulnerables.

EL MÉS LLEGIT

El pànic entre els viatgers d’un tren proper a l’incendi de Bejís deixa més d’una vintena de ferits en abocar-se dels vagons

Entre els ferits hi ha tres greus per cremades. D'ells, un ha sigut traslladat en helicòpter a la Fe; un altre en SAMU a la Fe; i un altre en SAMU al Clínic.

Pego, la desena localitat desallotjada per l’incendi de la Vall d’Ebo que calcina Alacant

L'Ajuntament de Pego ha informat que s'està desallotjant la zona dels Verdals per precaució

Detingut un home per apunyalar a l’exparella de la seua germana

La víctima també va ser detinguda ja que estava en cerca per un delicte de maltractaments cap a la seua exparella.

Un mort y 17 ferits al Medusa Festival de Cullera

Almenys una persona ha mort i 17 han resultat ferides durant la matinada d'aquest dissabte en el Medusa Festival després que diverses...