Quina segona dosi reemplaçarà a AstraZeneca?

Segons un expert de l'OMS, “Espanya hauria de donar la segona dosi a la gent que ja té la primera"

Rafael Bengoa, exconseller de sanitat i exdirector en l'OMS ha estat hui en ‘El Programa de Ana Rosa' per a analitzar la situació de les vacunes a Espanya.


Sobre l'ús o no de màscares de les persones ja vacunades completament, l'expert ha respost que, “anem en la direcció d'Israel i els Estats Units, és a dir en espais tancats i fins i tot amb poca gent cal continuar utilitzant la màscara”.


Bengoa, també ha donat la seua opinió sobre la vacunació en la gent jove, i ha exposat que “el virus està fixat en els joves". L'expert matisa: "A l'estiu, tal com van les coses, hauríem d'estar vacunant als joves". També el sanitari anuncia: "I si seguim les pautes internacionals, vacunarem sobre setembre als xiquets entre 12 i 18 anys".

Ana Rosa ha parlat sobre la immunitat de ramat i li pregunta a l'exdirector en l'OMS quan s'estima que la tinguem al nostre país. L'expert confessa que, "ens estan complicant alguns països, en concret Regne Unit, que ja estan esperant a la variant índia, que ja està instal·lada allí".


El sanitari a més revela que, "pot ser que calga revacunar als de 80 anys per a dalt a la tardor" i a més "caldrà fer coincidir la vacunació dels joves amb la revacunació de la tercera dosi de les persones majors".
La presentadora li pregunta al convidat què ocorrerà amb les segones dosis d'AstraZeneca. Rafael respon, que "Espanya hauria de seguir les normes de l'OMS i l'EMA, i donar la segona dosi d'AstraZeneca a la gent que ja té la primera".


L'expert confessa preocupat: "Si no donen la segona dosi, estan deixant a gent desprotegida". I matisa: "Jo la segona dosi d'AstraZeneca me la donaria tranquil·lament". L'exconseller de sanitat explica a la periodista: "És voluntari vacunar-se, però no quin tipus de vacuna". El convidat revela: "L'any que ve hauria d'haver-hi un ventall i poder triar més lliurement".


La presentadora li pregunta a l'expert el que pensa sobre estes últimes festes sense estat d'alarma. El sanitari contesta: "Anem d'esdeveniment en esdeveniment declarant la fi i òbviament no ho és". L'expert emfatitza: "El que ens convé ara és aguantar este mes i mig, i arribar a l'estiu amb millor situació a la qual tenim hui".

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Comença la vacunació de persones de 59 a 51 anys" "Injecten per error a una jove sis dosis de la vacuna Pfizer"