Les farmàcies notificaran els tests positius després d'assumir Sanitat el cost del servei

Des d'este divendres notificaran a Sanitat els tests positius que s'hagen realitzat als seus establiments per descongestionar l'atenció primària
Farmàcia | GVALes farmàcies de la Comunitat Valenciana començaran a notificar des d'este divendres a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública els resultats de les proves d'antígens positives realitzades als seus establiments en el marc de l'acord aconseguit entre el Departament de Barceló i els tres col·legis professionals de farmàcia.

En un primer moment les farmàcies s'havien mostrat reticents a haver d'assumir el cost total d'este servei amb la compra d'equips de protecció, el sistema informàtic, l'adaptació dels espais o la contractació de més personal, i havien anunciat que es cobraria un suplement al client.

Però finalment, després de dies d'estira-i-arronsa tots els organismes han arribat a un acord i no suposarà cap cost ni per a la ciutadania ni per als establiments farmacèutics, per la qual cosa la Generalitat Valenciana serà qui assumisca i compense el registre de casos.

"Esta col·laboració entre la conselleria i els col·legis ens ajudarà a identificar els casos, fer un seguiment millor i descongestionar els centres d'Atenció Primària", ha assenyalat la consellera de Sanitat, Ana Barceló. “A més, no suposarà cap cost ni per a les persones que s'acosten a sotmetre's al test ni per a les farmàcies”, ha afegit.

Així mateix, l'adhesió a este programa per part de les oficines de farmàcia és voluntari i el registre de dades personals per part de la farmàcia es farà sempre que la persona que se sotmet a l'autotest haja prestat el consentiment.

Com es notificarà?
El programa està orientat a les persones que presenten símptomes compatibles amb la covid-19. El test s'adquirirà a les oficines de farmàcia, que a partir d'este dissabte tindrà un cost de 2,94 euros, i el ciutadà es farà la prova de forma presencial a l'establiment davant del farmacèutic o farmacèutica per verificar-ne l'autenticitat.

En cas de ser positiu, la farmàcia comunicarà el resultat a Sanitat i, des del sistema de vigilància epidemiològic, es podrà fer seguiment dels casos sense necessitat que el pacient sol·licite cita i acudisca a un centre sanitari per confirmar-ne el resultat.

A més, a través de la pàgina web de la conselleria, el pacient també podrà sol·licitar la baixa laboral, que es concedirà de forma simultània amb l'alta per a set dies després. En estos casos, a través de la inspecció sanitària, el comunicat de baixa es comunicarà a l'INSS i d'este organisme, directament a les empreses.

Amb la implantació d'estos mecanismes es pretén descongestionar la saturació que viuen actualment els centres de salut davant de l'explosió de casos per la variant ómicron. Per això, tant la realització de tests a farmàcies com la tramitació d'altes i baixes laborals de forma telemàtica i automàtica permetrà agilitzar els procediments.
 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Vila-real aclareix l'incident amb els negacionistes a la vacunació del Pascual Nácher" "Sanitat aprova administrar una quarta dosi de la vacuna a immunodeprimits"