La Generalitat prorrogarà el passaport covid fins al 28 de febrer


Rebre les notícies de València Diari

La Generalitat Valenciana demanarà al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) la prorroga del passaport covid un pas més per accedir als locals de l’hostaleria, oci nocturn i residències. Així ho ha manifestat el president de la Generalitat, Ximo Puig, amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, durant la roda de premsa posterior a la reunió de la Mesa Interdepartamental que s’ha celebrat este dijous a primera hora.

 

El cap del Consell ha anunciat que se sol·licitarà l’aval a la justícia perquè el passaport covid tinga vigència fins al pròxim 28 de febrer, ja que l’actual acaba el pròxim 31 de gener. Així mateix en ser preguntat per si confia en la seua aprovació, ha assegurat que «estem esperançats i confiem» perquè «s’ha realitzat una argumentació el més solvent possible i que està avalada per la realitat dels fets per millorar la situació, sobretot a la promoció de la vacunació».

Segons ha detallat la presentació del certificat, serà obligatòria per accedir, com fins ara, a tots els bars i restaurants, sense excepció d’aforament; llocs públics on es menge o bega, com a cinemes o teatres; espais recreatius de gent gran; gimnasos; i festivals de música. Encara no es demanarà als menors d’11 anys, ja que encara continua el procés de vacunació infantil.

Puig ha tornat a insistir que el passaport covid ha estat «útil» perquè amb la seua aplicació s’ha aconseguit que més de 130.000 persones que no s’havien vacunat ho hagen fet, fet que suposa un 2% de la població total. A més, ha explicat que ha servit per «mantenir l’atenció i el respecte» a la pandèmia i tenir espais «més segurs».

En aquest sentit, ha manifestat que «continuarem amb aquesta estratègia que combina corresponsabilitat, prudència i l’exercici de la màxima vacunació possible» i que la «prioritat» ara és «intensificar» la vacunació de reforç i la infantil, així com «reforçar» l’atenció primària per «normalitzar-ne el funcionament».

Reforç de l’atenció primària

 

De la mateixa manera, el president ha destacat les mesures implementades per intentar «reduir» la saturació de l’atenció primaria com l’ampliació dels contractes de reforç covid, el tràmit telemàtic de les altes i baixes, la col·laboració amb les farmàcies per facilitar la notificació dels autotests, així com la pròrroga automàtica de tractaments crònics.

En aquest aspecte, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha assenyalat que aquestes mesures « estan alleujant alguna cosa» la situació de col·lapse que viuen els centres de salut, encara que «evidentment no són la solució». Així mateix, ha afirmat que no es poden implantar altres mesures i altres recursos perquè “no existeix aquesta capacitat” pel fet que en estos moments “les borses de treball de metges i infermeria estan esgotades a tota la Comunitat“.

 

Segons ha detallat el president la presentació del certificat, serà obligatòria per accedir, com fins ara, a tots els bars i restaurants, sense excepció d’aforament; llocs públics on es menge o bega, com a cinemes o teatres; espais recreatius de gent gran; gimnasos; i festivals de música.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies