Els hostalers de València reclamen l'ampliació de les terrasses covid fins a 2022

El sector qualifica la decisió de l'Ajuntament de suprimir l'ampliació temporal de 'cacicada plena de prejudicis i perjudicis econòmics'
Protesta dels Hostalers de València | Coordinadora d'Hostaleria de Barris de València

La Coordinadora d'Hostaleria de Barris de València i les diferents associacions hoteleres de la ciutat s'han concentrat este matí a la plaça de l'Ajuntament per reclamar l'ampliació de les terrasses temporals Covid fins a 2022 perquè "l'economia encara no està recuperada".

Durant la protesta els hostalers han muntat diverses terrasses de bar amb desenes de taules i cadires, i amb cartells amb el lema "Terrasses Covid Fins a 2022". També han protagonitzat algunes xiulades i càntics al crit de "Lucía i Ribó, així no".

Esta protesta sorgeix després de l'anunci la setmana passada per part de l'Ajuntament de València d'acabar amb l'ampliació extraordinària de les terrasses el pròxim 12 d'octubre. Esta extensió de l'espai exterior dels bars s'havia concedit per "compensar" les restriccions a l'hostaleria, però amb el nou decret de la Generalitat que permet ús de barres i ampliació de fòrums, l'Ajuntament considera que "és el moment" de tornar les terrasses "a la mida original".

Segons expliquen des de la Coordinadora, que esta decisió demostra "una falta de sensibilitat" i "ofuscació" amb l'oci i l'hostaleria i afirmen que altres ciutats espanyoles han aconseguit una moratòria de terrasses fins a finals d'any. A més, asseguren que els clients encara tenen por i són reticents a entrar dins dels locals i que segons l'enquesta que van realitzar des de l'entitat el 66,5% la població prefereix estar a l'exterior.

De la mateixa manera, expliquen que "el nombre de taules és el mateix, l'únic que s'està ocupant més espai per la distància social, però l'aforament no s'ha modificat" i indiquen que és "una mala interpretació de les mesures covid". També han reclamat "reprendre el diàleg "amb l'alcalde de València, Joan Ribó, i amb la regidora d'Espai Públic, Lucía Beamud, per repensar la decisió que qualifiquen de "cacicada plena de prejudicis i perjudicis econòmics".

Actualment hi ha autoritzada l'ampliació de 670 terrasses, bona part d'elles en zones d'especial concentració de bars i locals d'oci: un centenar al barri de Russafa, 70 a la zona del Cedre, 68 a Ciutat Vella, 67 + al voltant de la plaça d'Hondures i 50 en Joan Llorens."L'espai públic és de tots"

 

Per la seua banda, l'alcalde de València, Joan Ribó, ha assegurat en declaracions als mitjans que "els bars i restaurants poden funcionar com abans de la pandèmia" i que "és just que els vianants recuperin l'espai perdut". "És hora que tornem tots a la normalitat, i la normalitat vol dir que l'espai públic és de tots" ha indicat.

A més, ha explicat que el sector de l'hostaleria "és clau" per a l'economia de València, per això s'han llançat "instruments de suport i rescat de el sector" i ha indicat que fins a final d'any es manté l'extensió de la taxa de terrasses per "donar suport a la reactivació econòmica".
 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Torna la llibertat d'horari i l'aforament complet en totes les activitats" "Baixen els nous morts per coronavirus en la Comunitat Valenciana"