Intervenen sis macrobotellots a la província d'Alacant, un d'ells d'unes 400 persones a Torrevieja

Guàrdia Civil i Policia Nacional van buidar botellots amb centenars de persones en les zones de la costa de la Marina Alta i Vega Baixa

La delegada del Govern en la Comunitat ValencianaGloria Calero, ha informat que les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat (FFCCSE) han desallotjat fins a sis botellots durant la nit del dissabte al diumenge a la província d'Alacant, un d'ells d'unes 400 persones a Torrevieja. Mentrestant, a València capital, la Policia Nacional va assumir la vigilància en la zona de la Plaça d'Hondures, un punt de trobada per a activitats d'oci nocturn.

En concret, a la província d'Alacant, l'actuació més destacada es va tornar a produir a Torrevieja, a la comarca de la Vega Baixa, on la nit del divendres la Guàrdia Civil ja va desallotjar un altre botellot d'unes 1.000 persones. En esta ocasió, entorn de les 01.20 hores, l'Institut Armat va procedir al desallotjament d'unes 400 persones en les Piscines Naturals, en el Passeig Juan Aparicio, finalitzant el servei a les 01.40 hores sense incidents després d'intervenir diverses patrulles.

Més tard, entorn de les 02.15 hores, també a Torrevieja, la Guàrdia Civil va procedir al desallotjament d'unes 200 persones que realitzaven un botellot en el Dic Llevant del Port Marina Salines. No es van registrar incidents i els agents van procedir a denunciar a un total de 23 persones.

A la comarca de la Marina Alta, al voltant de les 02.45 hores, la Guàrdia Civil de Benissa va rebre un avís de concentració d'unes 80 persones que anaven de botellot a la platja del Portet en Moraira. La concentració es va dissoldre amb la presència policial i van intervenir patrulles de la Guàrdia Civil i la Policia local. Una mica abans, al voltant de les 01.30 hores, es va dissoldre una altra concentració de fins a 120 joves a la platja de l'Ampolla en Moraira, desplaçant-se al lloc patrulles de Guàrdia Civil.

En el terme municipal de Benissa, vora les 03.00 hores, es va rebre avís de concentració de persones per a realitzar un botellot en la Partida Paratella. Es desplacen dos patrulles de Guàrdia Civil, tractant-se d'una concentració d'unes 150 persones en un habitatge privat que es trobaven celebrant una festa. Els agents van dissoldre la concentració i van proposar una sanció al propietari de l'habitatge.

Finalment, entorn de les 04.30, la Policia Local de Moraira va comunicar a les FFCCSE una concentració de botellot, d'unes 50 persones, a la Platja de L´Butllofa de Moraira es desplacen al lloc patrulles Guàrdia Civil. Els agents van dissoldre la concentració sense incidents.

Responsabilitat

La delegada del Govern ha tornat a demanar responsabilitat a la ciutadania i ha recordat que, encara que la majoria dels joves contagiats són asimptomàtics, "no podem descartar que estos casos es converteixen en greus".

"El Govern d'Espanya i la Generalitat Valenciana comparteixen la importància de desplegar mesures efectives per a evitar la propagació del virus. Per això, 50 rastrejadors militars s'han incorporat a la base militar de Marines per a accelerar el control de la pandèmia en la Comunitat Valenciana", ha subratllat Gloria Calero.

La Generalitat Valenciana ha decretat el toc de queda en 32 localitats -Almàssera, Buñol, Puig, Tavernes Blanques, Vilamarxant, Benicàssim Alboraia, Benaguasil, Benetússer, Benifaió, l'Eliana, Meliana, Moncada, Picanya, Picassent, Puçol, Requena, Riba-roja de Túria, Sedaví, Silla, Utiel, Sant Vicent del Raspeig, Alaquàs, Aldaia, Burjassot, Catarroja, Quart de Poblet, Xirivella, Gandia, Mislata, Paterna i València-. Este és el primer cap de setmana en el qual està prohibida la mobilitat nocturna en estos municipis després que el Tribunal Superior Justícia de la Comunitat Valenciana donés el seu vistiplau a la mesura per a reduir els contagis.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Sanitat administrarà aquesta setmana més de 430.000 dosis de la vacuna Covid-19" "La Comunitat Valenciana notifica 2.678 nous casos de coronavirus en les últimes 24 h."