Torna la llibertat d'horari i l'aforament complet en totes les activitats

El Consell ha anunciat aquesta vesprada les noves mesures que permetran tornar a celebrar festivals i celebracions musicals a l'aire lliure

 

Ximo Puig | València Diari

A partir del 9 d'octubre les restriccions quant a aforaments i horaris tant en hostaleria, oci nocturn com en altres activitats cauran definitivament. Així ho ha anunciat el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, després de la reunió de la Taula Interdepartamental celebrada esta vesprada per acordar eliminar "la majoria de les restriccions".

El cap del Consell ha anunciat que dissabte 9 d'octubre coincidint amb "esta la data tan destacada per a la Comunitat Valenciana" s'iniciarà "una nova etapa de renaixement per al poble valencià, d'esperança, certesa i il·lusió". També ha agraït "l'immens esforç en un moment històric" per poder arribar fins a "la normalitat millorada".

L'oci nocturn, l'hostaleria i restauració, les activitats culturals, esdeveniments esportius deixaran de tenir un límit d'aforament i horari habilitat, a partir de l'entrada en vigor de la nova normativa podran tornar a acollir-se al seu funcionament precovid. No obstant això, els bars i restaurants les taules seguiran restringides a 10 persones, Però es podrà utilitzar la barra tant per a consum en tamborets com consumir de peu.

Tot i que el sector reclamava la tornada de la pista de ball, el Consell no ha permés el seu ús. Seguirà sent obligatori ballar davant de la taula preassignada, amb la mascareta i sense consumir cap beguda. Així mateix, es podran tornar a celebrar festivals de música a l'aire lliure, tot i que s'haurà de respectar uns protocols específics habilitats per Sanitat segons la seua singularitat.

Segons ha explicat el president, és gràcies als bons índexs com la baixada de la incidència acumulada i la "gran resposta" pel que fa a la vacunació dels valencians i valencianes, actualment el 90,3% la població a vacunar ha rebut a l'almenys una dosi de la vacuna contra el coronavirus, de manera que Puig ha defensat que "l'objectiu que ens vam marcar era aconseguir el 9 d'octubre".

Seguirà sent obligatori l'ús de la màscara en interiors i en exteriors quan no es puga respectar la distància de seguretat interpersonal d'1,5 metres. Tampoc es podrà fumar a la via pública si no hi ha una distància de 2 metres, ni en les terrasses dels bars i restaurants perquè "fumar no és una bona idea" ha explicat Puig.

Passaport covid

També han anunciat que la Conselleria de Sanitat crearà una unitat de vigilància específica per a la Covid-19 per estar alerta davant de qualsevol situació o eventualitat que hi puga haver i poder actuar de manera "precoç".

Quant a la implantació del passaport covid, El cap del Consell ha explicat que "és un instrument per avançar cap a la normalització" i ha defensat que "donaria garanties i seguretat a totes les activitats".

A més ha lamentat que el Govern no haja pres cap decisió perquè al·lega "hagués generat seguretat a la ciutadania" i ha valorat "positivament" que alguns sectors com l'oci nocturn o els festivals hajan proposat implantar el passaport covid o una qüestió semblant.

Responsabilitat i prudència

Puig ha demanat a tots els valencians i valencianes "màxima prudència, seny i responsabilitat en tots els àmbits "i sobretot aquelles persones que tenen contacte amb les persones amb més vulnerabilitat. "Haurem de seguir convivint temps amb el virus, hem de ser conscients que tots hem de mantenir la prevenció, protecció i actuar d'una manera directa a favor de la vacunació" ha indicat el dirigent socialista.

De la mateixa manera ha explicat que 24,5 cada 100.000 habitants que han mort com a conseqüència del coronavirus, no havien rebut cap vacuna, enfront del 2,2 dels quals han perdut la vida tot i estar vacunats. Per això ha fet una crida perquè totes aquelles persones que encara no ho han fet, ho facen perquè "la vacunació en la millor resposta i avanç de superació de la pandèmia".

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Baixen els nous morts per coronavirus en la Comunitat Valenciana" "El Consell decideix hui si elimina la major part de les restriccions"