'Missió complerta': La Comunitat Valenciana tanca els punts de vacunació massiva

Els hospitals de campanya tancaran a finals d'any per si sorgeix "alguna eventualitat" o per a ús dels serveis d'emergències
Ximo Puig en el tancament dels punts de vacunació |

Set mesos després de l'obertura dels punts de vacunació massiva, la Comunitat Valenciana amb prop d'un 90% de població vacunada amb la pauta completa, comença a tancar els "vacunòdroms" de les tres províncies.

El cap de Consell, Ximo Puig, ha titllat de "gestió d'èxit" i "missió complerta" el procés de vacunació de la Comunitat, durant la visita este matí del punt de vacunació massiva situat al Museu de les Arts i les Ciències, al costat de la consellera de Sanitat, Ana Barceló.

A partir del pròxim dimarts 4 d'octubre la vacunació es traslladarà als centres de salut de tots els municipis perquè aquelles persones que encara no hagen estat immunitzades o els manque completar la pauta de vacunació, puguen fer-ho.

També se seguirà amb la dosi de reforç a les residències de gent gran i a la població immunodeprimida a través del servei de medicina preventiva dels hospitals.

El dirigent socialista ha fet una crida a les persones sense vacunar per arribar a la "màxima immunització possible". A més els centres de salut realitzaran "una recerca activa" de persones que encara no estan protegides per tornar a oferir-los la possibilitat de vacunar-se.

També ha agraït a tots els valencians i valencians el seu comportament "per salvar la seua vida i la dels altres". Així mateix ha indicat que és "un orgull valencià" que la Comunitat Valenciana estiga per sobre de la mitjana en els principals indicadors de vacunació i que sempre "tindrem un deute amb tots els professionals de la sanitat pública".

Set de cada deu dosis de la vacuna contra la Covid-19 han estat administrades en els grans espais habilitats per a això. En concret s'han vacunat gairebé 3 milions de persones i s'han inoculat un total de 5.328.960 dosis, xifra que representa gairebé el 71% de totes les dosis administrades a la Comunitat Valenciana, i que puja a 7,5 milions.

Hospitals de campanya

 

D'altra banda a la pregunta de si també es tancaran els hospitals de campanya, Puig ha manifestat la intenció que romanguen oberts fins a finals d'any per "qualsevol eventualitat i ús sanitari" ia disposició dels serveis d'emergències de la Generalitat.

Quant a l'experiència "pilot" de la vacunació en la prèvia dels partits de futbol ha explicat que ha estat "positiva, però desigual" i no descarta la possibilitat de continuar este procés adaptat a altres esdeveniments "visibles".

Passaport covid

 

En referència a la instauració del passaport covid per accedir a festivals o a l'oci nocturn ha assegurat que "es començarà a dialogar" amb el sector perquè la ciutadania puga accedir a "espais segurs" a partir del 9 d'octubre.

Així mateix ha explicat que la seua aplicació com ho han fet ja altres països de la Unió Europea "és complicada" perquè està limitada per la sentència de Tribunal Suprem a Galícia.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Pugen els positius per coronavirus en la Comunitat Valenciana amb 457 nous casos" "Torna el ball i s'amplia l'horari i aforament en hostaleria i oci nocturn"