Moderna començarà a provar la seua vacuna en adolescents de 12 a 17 anys

Hi haurà en l'estudi un total de 3.000 menors
Provarà la vacuna en menors | ACN

La companyia Moderna començarà a avaluar l'eficàcia i seguretat de la seua vacuna contra el Covid-19 en adolescents de 12 a 17 anys, segons es recull en el portal d'assajos clínics dels Estats Units i ha avançat 'The New York Times'.

L'estudi inclourà a 3.000 adolescents, dels que la mitat rebrà dos injeccions de la vacuna amb quatre setmanes de diferència i l'altra mitat placebo. L'assaig «encara no està reclutant» a participants i encara no hi ha una data d'inici, ha explicat Colleen Hussey, portaveu de Moderna, en el diari estatunidenc.

Els assajos en fase 3 en adults de la companyia han donat una eficàcia de la seua vacuna pròxima al 94%. Sobre la base dels resultats, podria ser aprovada als Estats Units a mitjan este mes i a Europa el 12 de gener. No obstant això, encara no ha sigut estudiada en xiquets. Generalment, les vacunes destinades tant a adults com a xiquets es proven primer en adults per a ajudar a assegurar que són segures per als assajos pediàtrics.

La vacuna tampoc ha sigut testada en embarassades. El mitjà americà avança que en este nou assaig clínic les xiquetes que han passat la pubertat seran analitzades abans de cada injecció per a assegurar-se que no estan embarassades. Pfizer va començar a provar la seua vacuna contra el coronavirus en xiquets de 12 anys en octubre. AstraZeneca també ha fet assajos en esta població pediàtrica.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"L'avís d'Illa de cara a Nadal: «Posarem en marxa controls»" "Ximo Puig demana prudència i no viatjar en Nadal per a frenar la pandèmia"