Esta és la nova normativa sobre l’ús de la màscara

Home amb màscara pel carrer
Home amb màscara pel carrer

El Ministeri de Sanitat ha detallat este dijous després del Consell de Ministres extraordinari la nova normativa sobre l’ús de la màscara. A partir d’este dissabte, 26 de juny, no serà obligatori l’ús de la màscara en exteriorssempre que es respecte la distància de seguretat d’1,5 metres“.

A més, Sanitat ha recomanat que s’emporte una màscara “en la butxaca” per si es troben en situacions d’aglomeracions o on no es puga respectar la distància, i perquè serà necessària per a l’interior de comerços i negocis.

Per tant, després del “bon ritme” de vacunació amb més de 15 milions amb pauta completa i la millora de la situació epidemiològica, el Govern ha adoptat la flexibilitat de les màscares. La normativa queda així:

No serà obligatori portar màscara en l’exterior si es pot mantenir la distància de seguretat marcada per les autoritats sanitàries d’uns 1,5 metres. Les persones convivents no hauran de guardar esta distància marcada i podran no portar màscara.

Tampoc serà obligatòria en la piscina o la platja, on fins ara sí que era necessari utilitzar-la amb excepció del bany i mentre es prenia el sol amb la distància pertinent.

Continuarà sent obligatòria l’ús de la màscara en llocs tancats com a bars i restaurants, biblioteques, comerços i establiments, i en el transport públic tant en avions, autobús, metre com a ferrocarrils a excepció dels vaixells, en la coberta i la cabina.

Concerts i residències

Així mateix, el Govern flexibilitza la normativa en espectacles i permetrà llevar-se la màscara en concerts, si són asseguts i es pot mantenir la distància interpersonal de seguretat d’1,5 metres. No obstant això, sí que serà obligatòria quan en els concerts s’estiga dret.

En les residències de majors i centres de diversitat funcional deixarà de ser obligatòria en aquelles en què el 80% dels residents tinguen la vacuna completa. Sí que serà obligatòria per als treballadors i per a les visites.

A més, en les dependències destinades a treballadors essencials com els efectius de bombers, podran deixar d’usar la màscara sí almenys hi ha un 80% de vacunats.