El Consell s'obre a permetre el ball a les discoteques a partir de la setmana que bé

Oltra avança que es modificaran horaris, aforaments i característiques pròpies de la "naturalesa de cada activitat"

La vicepresidenta i portaveu de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha anunciat en la roda de premsa posterior a Ple de Consell que dilluns es reunirà la Taula Interdepartamental per decidir la nova normativa i que es podria recuperar "la naturalesa pròpia" de l'oci nocturn.

La reunió se celebrarà durant la primera hora de dilluns abans del Debat de Política General i segons ha avançat Oltra preveu ampliar aforaments, horaris i que "moltes activitats" puguen recuperar "la seua naturalesa" gràcies als "bons índexs de vacunació i la baixada de contagis i pressió hospitalària". No obstant això, la portaveu també ha indicat que tot dependrà de la proposta que presente el departament d'Ana Barceló.

Al ser preguntada de si "recuperar la naturalesa" és tornar a permetre el ball, la vicepresidenta ha assegurat "la naturalesa pròpia de les sales, pubs o discoteques no és estar assegut" sinó poder "ballar, escoltar música, tenir relacions socials i no una distància de seguretat interpersonal".

"Es preveu una nova normativa que estiga d'acord amb el nivell de vacunació que tenim a la Comunitat Valenciana" ha assegurat Oltra. Actualment hi ha al voltant de quatre milions de persones amb una dosi de la vacuna contra el coronavirus, d'elles 3,9 milions ja amb la pauta completa i unes 2.899 persones de la població diana amb la tercera dosi de reforç.

"Vam començar cap a la normalitat" i això permet iniciar una relaxació de les mesures de protecció "però sense llançar les campanes al vol" i tenint en compte que la incidència acumulada baixe de 50 casos i els contagis també estan a la baixa. Oltra ha "optimisme moderat" perquè el virus este "és molt traïdor".

Passaport covid

 

Quant a l'aplicació del Passaport Covid, Oltra ha explicat que "és complicada" adaptar-la amb la legislació actual i "s'haurà de debatre i estudiar" i que no s'aplicarà per a totes les activitats sinó per les que hi haja "un risc més gran i siguen més multitudinàries com els grans festivals".

Així mateix la vicepresidenta ha indicat que encara s'ha de concretar amb els diferents agents implicats per poder posar-lo en marxa perquè per exemple, el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) el condiciona a diferents indicadors com el nivell d'incidència, alerta o contagis.

No obstant, ha assegurat que això permetria que els clients i els usuaris en un determinat servei d'oci o cultural "sàpiguen que el passaport els protegeix a tots" i s'hauria d'aplicar en aquells llocs "on no s'haja pres la normalitat i una de les característiques bàsiques".

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Més de 100 milions de vacunes es perdran al desembre si no es donen" "Puig avança una 'nova etapa d'obertura progressiva 'a partir de dilluns"