Puig: El 9 d’octubre el 70% de la població major de 12 anys estarà vacunada

Puig:
Puig: "El 9 d'octubre el 70% de la població major de 12 anys estarà vacunada"

El ‘president’ de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha alertat que “els últims morts per covid en la Comunitat Valenciana no s’havien vacunat” i ha garantit que el 9 d’octubre “el dia del nostre naixement com a poble“, el 70% dels valencians i valencianes majors de 12 anysestaran vacunats amb la pauta completa“.

Així ho ha explicat hui el cap del Consell en la roda de premsa de les conclusions del Seminari d’Estiu del Consell, que s’ha celebrat este divendres i dissabte en la localitat castellonenca de Benassal, per a analitzar la gestió dels últims mesos i traçar els objectius del futur de la coalició valenciana.

Puig ha assenyalat que “respecta la llibertat individual” però que el Consell “té l’obligació de dir als valencians que la vacuna és l’actiu més important per a superar la pandèmia, des d’una perspectiva de la salut de cada persona i la salut col·lectiva“.

A més ha explicat que la vacuna és “un element fonamental contra la lluita contra la pandèmia” encara que indica que la variant Delta és “més transmissible” i “pot ser que siga necessari vacunar fins al 70% de la població per a aconseguir la immunitat de grup“.

De la mateixa manera, el cap del Consell ha assegurat que estem “davant l’esprint final” com a “eix central” de prevenció i com a “gran actiu” de vacunació, i que el personal sanitari ja ha vacunat “al voltant de 3 milions de valencians amb una dosi” i “2,5 tenen la pauta completa”.

Per això, Puig ha insistit que si alguna persona, per alguna raó, no va ser vacunada en el moment en el qual va rebre la citació, ara “amb l’operació repesca” que duu a terme Sanitat, tenen una segona oportunitat.

Acceleració de la vacunació

D’altra banda, el ‘president’ ha assegurat que els esforços de l’Administració valenciana “se centra ara en els joves” perquè el 83% dels hospitalitzats per covid “no tenien la vacuna inoculada”.

Per això, Puig ha insistit que si alguna persona, per alguna raó, no va ser vacunada en el moment en el qual va rebre la citació, ara “amb l’operació repesca” que duu a terme Sanitat, tenen una segona oportunitat.

Així mateix, ha explicat que la vacunació “és el gran actiu” i per això, el fonamental “és avançar en la joventut” i que “a l’agost s’incorporaran a les pautes tots els joves de secundària” per a “garantir aules segures“.

Per últim, el socialista ha indicat que “la vacunació ha anat complementada amb les mesures necessàries que han adoptat” i que “sent orgull dels valencians perquè el repte col·lectiu ha estat extraordinàriament positiu”. A més, ha assegurat que la Comunitat “ha estat el territori més segur d’Europa durant quatre mesos” i “continuem sent segur malgrat la variant Delta“.