Puig espera un canvi de la situació de la pandèmia les pròximes setmanes

El cap del Consell ha assenyalat que entre esta setmana i la pròxima pot haver-hi una disminució dels contagis 'bastant important i ràpida'
Ximo Puig atenent els mitjans de comunicació | GVA


El bec de la sisena onada cada cop és més a prop. Així ho ha assegurat el president de la Generalitat, Ximo Puig, este matí durant la seua visita a la bioplanta de Caudete de las Fuentes, on ha indicat que espera que les pròximes setmanes canvie la situació de la pandèmia.

“Veurem si es compleixen els models que diuen que entre aquesta setmana i la pròxima podem començar el canvi d'evolució. Sí que passa el mateix que a Sud-àfrica i altres països amb la pandèmia més avançada per la influència d'ómicron, hi pot haver una disminució força important i ràpida” dels contagis ha explicat Puig.

Sobre la situació del coronavirus a la Comunitat Valenciana ha assenyalat que "és cert que hi ha un nombre més gran de contagis" però que la situació hospitalària "està força estabilitzada" encara que "cal veure i estar pendent permanentment de l'evolució". També ha apuntat que “no es poden prendre les mateixes mides quan la pandèmia ha canviat perquè amb ómicron és molt més contagiosa, però menys letal afortunadament”.

A més, per a este dimarts hi ha prevista una reunió per videoconferència de Ximo Puig amb persones expertes per a analitzar l'evolució de la pandèmia de coronavirus a la Comunitat Valenciana. Així mateix, en ser preguntat per si hi va haver un canvi d'estratègia, Puig ha assenyalat que “en principi no crec que vaja haver-hi cap canvi d'estratègia” i que “el que hem d'abordar en aquests moments és si hi ha algun moviment que es puga originar a mitjà termini”.

“Cal veure com es produiran els nous passos i com tractarem aquesta pandèmia si ja té una derivada  endèmica” ha manifestat el president, que també ha recordat que “la pandèmia continua entre nosaltres i el virus segueix aquí”.

Puig també ha tornat a apel·lar a la vacunació i ha recordat que el “gran actiu” que promou la Generalitat és la “vacunació ”. "Vacunar, vacunar i vacunar al màxim de la població, aquest és l'element fonamental" ha afirmat el cap del Consell, que a més ha remarcat que durant aquests dies s'estan administrant les dosis de reforç per a les persones vacunades amb Astrazeneca, Janssen i grans de 40 anys, i que dijous que ve continua la vacunació infantil amb els menors de 5 a 8 anys.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Tot el que has de saber de Paxlovid, la píndola anticovid de Pfizer" "Els sindicats avisen de baixes de docents a la volta a les classes"