Puig celebra el gran avanç de llevar la màscara, però demana continuar usant-la si hi ha dubtes.

Puig també ha demanat que es realitze un altre gest "el de guardar la màscara en la butxaca" per a utilitzar-la en interiors i quan no es puga guardar la distància.

El 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, ha llançat un missatge a través de les seues xarxes socials, arran de l'entrada en vigor de la flexibilització de l'ús de la màscara en exteriors. Puig ha afirmat que "el gest de llevar-nos la màscara" simbolitza "un gran avanç i una petita victòria".

Puig ha indicat que el nou ús "és molt senzill" i ha remarcat que "si dubtes, màscara. Si no hi ha ventilació, màscara. Si et sents vulnerable, màscara".

Així mateix, el cap del Consell ha agraït a les valencianes i els valencians "el gran esforç comú" i la "paciència responsable" realitzada durant un any i tres mesos per a poder "tornar a respirar sense filtres".

No obstant això ha apel·lat a realitzar un altre gest el de guardar la màscara en la butxaca i "no tirar ni oblidar-la" perquè "encara no el podem fer". "La vacunació avança ràpid, però el virus contínua aquí fos. Hem de ser prudents després del repunt de casos detectats"

"La vostra actitud ha convertit a la Comunitat Valenciana en un territori segur, el més segur d'Espanya i una referència Europea" ha manifestat Puig i ha afirmat que "hem arribat a l'estiu en una posició d'esperança, estem a l'ofensiva enfront de la pandèmia".

També ha demanat als joves que després del repunt de casos, "ara toca guardar la màscara en la butxaca, però cal utilitzar-la en interiors i quan no puguem garantir la distància".

"Ara ve l'estiu, un temps d'alegria responsable i de recuperació anímica, que tots necessitem. Així que a gaudir, amb la màscara posada o en la butxaca, però en tot cas gaudiu i que córrega l'aire" ha conclòs Puig.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Primer dia sense màscara al carrer després de més d'un any de pandèmia" "Més de 2.000 alumnes en quarantena pel megabrote de coronavirus a Mallorca"