Puig reivindica la gestió del Consell durant la pandèmia del coronavirus enfront de la realitzada per la dreta

Ximo Puig
Ximo Puig

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha ressaltat la gestió realitzada des del Consell durant la pandèmia del coronavirus i ha volgut felicitar la ciutadania valenciana que “ha de sentir orgull del qual hem fet units“.

Portem tres mesos amb una incidència acumulada per sota de 50 punts, i això es deu al fet que hem fet de la superació de la pandèmia una causa comuna“, ha destacat el president, que ha agraït el “sacrifici enorme” de la ciutadania de la Comunitat Valenciana.

Així ho ha manifestat en la seua intervenció el president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, en l’acte ‘Un futur per a créixer‘ que ha presidit a Alacant amb motiu dels dos anys de legislatura, en el qual han participat representants de la societat civil i agents econòmics i socials.

D’altra banda, Puig ha defensat la “decisió valenta” del president del Govern, Pedro Sánchez, amb relació als indults als presos del ‘procés‘ perquè té l’objectiu d’aconseguir “l’harmonia i el retrobament” a Catalunya. Així mateix, ha manifestat que Sánchez sap que la Comunitat serà una aliada “en tot moment” perquè “volem impulsar una Espanya millor”.

Així mateix, ha celebrat que “la resposta a la crisi generada per la pandèmia ha estat radicalment diferent de l’anterior crisi“. “Europa ha respost, el Govern d’Espanya ha respost, la Comunitat Valenciana ha respost”, ha subratllat, i ha afegit que, “a pesar que deien que no hi havia alternatives a l’austeritat, sí que n’hi havia: es diu socialdemocràcia”.

“L’autogovern és un símbol de l’Estat de benestar“, ha destacat Ximo Puig, que ha recordat que “hi ha moltes veus a Espanya i no pot haver-hi una aspiradora que absorbisca tots els recursos del país”. “La dreta no té un projecte; té una deriva per a baixar impostos a les rendes altes”, ha denunciat.

“Continuarem impulsant les reformes que necessita este país”, ha assegurat el dirigent socialista, que ha assegurat que el socialisme “no renunciarà a un sistema de finançament just ni a l’aigua per sempre”.

“L’èpica de la normalitat és fer les coses bé, com toca”, ha afirmat, i ha conclòs que “és el moment de generar un futur d’esperança, no incertesa” i “el socialisme té una gran responsabilitat i hem de saber canalitzar bé este moment històric”.

Agents econòmics i socials i societat civil

Durant l’acte també ha intervingut el secretari general del PSPV-PSOE a la província d’Alacant, José Chulvi, qui ha destacat que “Ximo Puig demostra amb fets i no amb xerrameca el seu compromís amb Alacant” perquè “la via valenciana és, sens dubte, la millor aposta per esta terra”.

En esta mateixa línia, la consellera d’innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha valorat l’aposta del Govern per la ciència: “Si alguna cosa hem aprés d’esta crisi és que la ciència té totes les respostes per això hem augment un 70% el pressupost i escoltat a les i els investigadors“.

Per la seua part el sotssecretari del PSPV-PSOE i síndic del partit en Les Corts, Manolo Mata, ha afirmat que després de “el pitjor cop de la nostra generació necessitem un partit fort, capaç de gestionar i explicar, i este tranquil solo el pot fer el PSPV-PSOE”.

Finalment, la consellera de Sanitat Universal i Salut PúblicaAna Barceló, ha subratllat el treball realitzat pels governs socialistes a Espanya i la Comunitat Valenciana, al mateix temps que ha agraït que el president “es posés en primera línia des de l’inici de la pandèmia”. “Gràcies per empényer el sistema sanitari públic perquè la dreta mai torne a ficar la seua mà i privatitzar” ha afirmat.