Puig lamenta que estiguem davant la segona temporada turística gairebé perduda

El cap del Consell afirma davant la situació del coronavirus que és "complexa i complicada" tot i que "no té res a veure amb la de gener"

"Estem en una situació complexa i complicada, encara que res té res a veure amb la de gener" així s'ha referit el president de la Generalitat, Ximo Puig, a l'ésser preguntat per la situació del coronavirus a la Comunitat Valenciana, en els esmorzars informatius d'Europa Press.

"L'única solució que tenim per frenar i véncer la pandèmia i els contagis és prendre decisions i assumir la corresponsabilitat col·lectiva" ha manifestat Puig, que demà revisarà i decidirà a la Mesa Interdepartamental si augmenta les restriccions o el toc de queda a altres 77 municipis amb altes incidències.

Quant al turisme ha afirmat que està "és una segona temporada perduda, encara que no del tot". Puig ha explicat que la resposta del turisme nacional representa "expectatives positives" però ha lamentat que "estos vaivens no ajuden massa" al turisme internacional.

El cap del Consell ha defensat la seguretat de les platges de la Comunitat Valenciana i que este és un destí "segur" i a més, el passaport covid "dona garanties i la seguretat necessària". A més, ha anunciat que s'està adaptant un pla de ventilació en tots els espais tancats per millorar el condicionament.

"Estem veient la reacció positiva del turisme britànic perquè els que venen del Regne Unit són fonamentals per a la Costa Blanca "ha indicat el president en relació a la flexibilització de les restriccions britàniques.Evolució del coronavirus

 

El cap del Consell també ha explicat que "hem tingut un comportament positiu gràcies a l'esforç comú de la societat valenciana" i ha defensat que "durant 4 mesos hem tingut els indicadors més baixos en incidència".

No obstant això, Puig ha justificat que este augment de casos és com a conseqüència de la finalització de les restriccions i una "nova situació de mobilitat" tot i que ha assegurat que la situació actual "no té res a veure amb la del pic més alt este hivern quan hi havia deu vegades més ingressats i hospitalitzats".

Així mateix, ha declarat que "la variant delta ha augmentat exponencialment els contagis i com més contagis més estrés té l'atenció primària i les hospitalitzacions "i per això" hem de ser coherents amb la situació i prendre decisions com les que ha avalat el TSJCV".

"Actualment els contagis es produeixen en interior en moments de confiança com cases, reunions socials i on hi ha una situació més de contacte" ha indicat Puig. "Este virus és perjudicial i acaba amb la nostra manera de ser i el nostre ADN i més en l'àmbit mediterrani".


Ús de la màscara

 

Pel que fa al debat de tornar a fer servir la mascareta en exteriors Puig ha recordat que en les restriccions de la Comunitat Valenciana "ja s'aconsella l'ús de la màscara" tot i que "hi ha molts àmbits en els quals no és necessari i no té cap sentit com a la platja o llocs naturals".

"Si és important portar la mascareta en llocs on pot haver-hi contacte i no es pot respectar la distància" i a més "té un valor simbòlic, portar la mascareta és un símbol que la situació encara no ha acabat".

Així mateix, Puig en referència a la decisió de Tribunal Constitucional sobre l'Estat d'Alama ha indicat que "no hi ha hagut suficient argumentació per a esta sentència" i que "clarament ho expliquen els vots particulars", però que "respecta" les decisions judicials.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Coneixes els nous símptomes de la variant Delta del coronavirus?" "Mor un jove de 29 anys per coronavirus"